luni, iulie 22, 2024

5 lucruri de care sa tii cont inainte de aplicarea tencuielii decorative

Fie ca iti construiesti o casa noua, fie ca te-ai decis sa o renovezi pe cea in care locuiesti, fatada este unul dintre elementele carora trebuie sa le acorzi atentie.

Petru finisarea peretilor exterior, tencuiala decorativa reprezinta o solutie optima, oferind un aspect estetic placut si asigurand protectia la intemperii.

Iata cateva dintre aspectele pe care sa le iei in considerare inainte de aplicarea tencuielii decorative:

1. Respectarea pasilor in aplicarea tencuielii

· Se pregateste suprafata pentru a fi curata, uscata si fara praf.

· Se aplica amorsa, respectiv grundul.

· Continutul produsului se amesteca bine.

· Se aplica tencuiala cu fier de glet din otel inoxidabil si se driscuieste rotund, vertical sau orizontal cu o drisca de plastic, fara a se exagera cu frecarea particulei pentru obtinerea modelului, altfel existand posibilitatea obtinerii de nuante de culori diferite.

2. Nu este recomandat ca suprafata sa fie finisata cu tinci si glet de var.

3. In cazul unei tencuieli noi sau a unei suprafete din beton, sunt necesare cel putin 4 saptamani pentru uscare si maturare (carbonatare). Altfel, exista riscul ca bazicitatea cimentului din compozitia tencuielii sa distruga atat structura tencuielii cat si a pigmentilor. Cimentul intarit se indeparteaza mecanic.

4. Temperatura mediului de aplicare este de 5-30°C. Sub 5°C tencuiala decorativa se usuca mult mai greu si exista pericolul spalarii culorii sub actiunea ploii.

5. Este recomandat sa nu se lucreze sub actiunea directa a razelor de soare pentru ca tencuiala se usuca rapid, pelicula nu are timp sa se etaleze pe suport, aderenta este scazuta si pot aparea ulterior defecte (basicari, exfolieri, etc). De asemenea, se evita aplicarea tencuielii decorative in zilele ploioase sau cu procent de umezeala ridicat (mai mare de 65%).

In cazul in care te-ai hotarat asupra acestui tip de material pentru finisarea peretilor exterior, poti comanda tencuiala decorativa Coramet in diferite granulatii:

· 1-1,5 mm (Fatada)

· 1,5-2 mm (R15)

· 2,5-3 mm (R25)

Aceasta poate fi colorata cu ajutorul masinilor de nuantat in culoarea dorita intr-o gama de 1200 de nuante. In plus, tencuiala decorativa Coramet minimalizeaza absorbtia apei, aparitia bacteriilor si a fungilor. Este rezistenta la murdarie, ploaie, inghet, zgarieturi sau alte socuri mecanice si are aderenta buna la suport.

Recent
Te-ar putea interesa si