duminică, iunie 16, 2024

Afla tot ce trebuie sa stii despre tabla decapata ACUM!

tabla decapata

Ce este mai exact acest material?Tabla decapata este un tip de tabla care se obtine prin laminarea la rece.

 

Otelul din care este construita tabla decapata este rulat si presat succesiv prin role speciale. Asta pentru a fi subtiat, tot procesul fiind efectuat la o temperatura sub cea de recristalizarea. Procesul este continuat pana la obtinerea grosimii dorite. Prin procesul de laminare la rece se reduce foarte multa grosimea materialului lucrat. Astfel atingandu-se grosimi mult mai stricte in comparatie cu procesul de laminare la cald.

Fiind laminata la rece, are o serie de proprietati electromagnetice, de formabiltiate si sudabilitate foarte bune. Aceasta are o calitate superioara la suprafata si o precizie dimensionala.
Laminarea este procesul tehnologic de prelucrare prin deformare plastica unde materialul respectiv este trecut prin doua role aflate in miscarea de rotatie continua.

Pentru a fi protejata impotriva ruginii, tablei decapate i se aplica o pelicula uleioasa. Aceasta se indeparteaza usor in momentul utilizarii acesteia.
De asemenea, tabla poate fi vopsita sau zincata. Dar inainte de inceperea acestui proces, tabla trebuie curatata foarte bine si cu grija, utilizand un solvent sau o solutie alcalina.

Cele 3 proprietati specifice pe care le are tabla decapata

Tabla decapata are trei proprietati foarte importante si anume:

  1. Electromagnetice;
  2. De formabilitate;
  3. De sudabilitate.

Pe langa este trei proprietati importante, tabla decapata ofera o calitate superioara a suprafetei si o precizie dimensionala foarte buna. Aceasta se preteaza foarte bine pentru fabricarea diverselor produse ce necesite indoire si presare.
De asemenea, pentru a preveni ruginirea  poate prezenta o pelicula usor uleioasa ce se poate indeparta foarte usor. Tabla decapata poate fi vopsita sau zincata, insa inainte de acest proces aceasta trebuie in prealabil sa fie curatata foarte bine cu ajutorul unui solvent sau a unei solutii alcalina speciala. In plus, avand in vedere ca are un continut scazut de carbon aceasta este utilizabila pentru produse ce contin suprafete zincate sau vopsite.

Comanda ACUM tabla decapata de la Mesterumanole.ro

Trebuie sa stii ca tabla decapata se gaseste la Mesteru Manole intr-o varietate de marimi avand caracteristici utile intr-o gama variata de aplicatii. Mesteru Manole iti pune la dispozitie online o gama foarte mare de produse din diverse categorii care sa te ajute sa construiesti sau sa reconstruiesti orice. In plus, cel mai complet magazinul online de materiale de constructii Mesteru Manole iti pune la dispozitie si o linie de consiliere de specialitate in constructii pentru ca totul sa fie mai simplu pentru tine.

Recent
Te-ar putea interesa si