joi, iunie 13, 2024

Alegerea uleiului de motor- Alex Bea Auto Group

Pentru a-si indeplini functia de baza, masina trebuie alimentata cu combustibil , iar pentru a fi operationala ea are nevoie de ulei de motor. Pe piata exista o gama diversificata de uleiuri de motor, de aceea trebuie sa fim atenti la alegerile pe care le facem. Prima diferentiere pe care o facem in mintea noastra se face pe baza pretului, insa trebuie sa intelegem si de ce unele sunt mai scumpe, iar altele mai ieftine si sa alegem cel mai bun raport calitate-pret,

Exista 3 tipuri de ulei de motor:

  • Uleiul mineral

Acest tip de ulei este cel mai ieftin deoarece in esenta el este un constituent al titeiului. Companiile de automobile evita sa recomanda uleiul mineral pentru ca nu vine cu detergenti de curatare al motorului care sunt extrem de importanti. Tipul acesta de ulei este potrivit pentru motoarele vechi, care sunt folosite intr-un climat bland.

  • Uleiul sintetic

Uleiul sintetic sta la celalalt capat al balantei, mai exact acest tip de ulei este cel mai scump de pe piata, fiind foarte eficient. Este creat de oamenii de stiinta pentru a fi potrivit pentru o gama larga de conditii de utilizare. Un alt avantaj al uleiului sintetic este faptul ca reduce consumul de combustibil.

  • Uleiul semi-sintetic

Tipul acesta de ulei este un amestec dintre cele doua prezentate mai sus. El a luat nastere din considerente de pret, pozitionandu-se undeva intrece cele doua. Raportul calitate-pret fiind unul destul de bun.

Alex&Bea Auto Group comercializeaza o gama variata de uleiuri de motor, pentru toate nevoile si preferintele clientilor sai.

Recent
Te-ar putea interesa si