marți, octombrie 3, 2023

Miracolore by Afrodita Blasius

Minimalismul este un curent ce a apărut în anii `60 însă continuă să fie în trend chiar și acum în mileniul III.

Bijuteriile create de Afrodita Blasius au adoptat acest stil, pentru femeia modernă, energică, care nu pune preț pe materiale prețioase ci doar pe design și felul în care îi completează ținuta.

În continuare vă invit să citiți un interviu cu Afrodita Blasius, designerul care a reușit să se afirme în valul nou de creatori, să expună la Romanian Jewelry Week și să participe la cele mai bine cotate evenimente de shopping bucureștene.(AnaMaria Kovalciuc)

Pasiunea pentru piele pare să vină din familie. Sora ta este creator de genți… tu designer de bijuterie contemporană. Cine v-a insuflat acest lucru?

Sora mea e mai mare, și fiind o soră mai mare, bineînțeles că ea a dat direcția :).  Ea a început acum aproape 10 ani să creeze genți, și cu resturile ei de piele m-a îmbiat să ma joc și eu, să fac ceva care să îmi însenineze serile după muncă. Și din joacă, cu piele, cu vopsea… în jumătate de an am fost la primul târg împreună.

Care din proiectele comune este cel mai drag?

Seria de genți picatate cu orașe. Ne plac amândurora călătoriile, așa că nu am stat mult pe gânduri să începem colecția.

Cărui tip de femeie i se adresează bijuteriile tale?

Când m-am luat mai în serios, mi-am propus să fac bijuterii neconvenționale, dar care să poată fi purtate la ținute mai lejere… un fel de converși colorați… Mă gândesc la femeile pentru care bijuteria nu e ceva prețios, material, ci înseamnă mai mult o stare de spirit, un accesoriu colorat care îi aduce zâmbetul pe buze…

Aș vrea să ne vorbești despre ultima colecție Afrodita Blasius. De unde a venit inspirația și ce reprezintă?

Ultima colecție a plecat din ideea sferei și a semisferei ca și formă abstractă, ce se transformă și se intersectează cu alte forme și culori.

Ultimul eveniment major la care ai participat a fost Romanian Jewelry Week. Povestește-ne despre această experiență.

A fost o experiență unică… Și o doză imensă de energie într-un an extrem de low energy. Ca participant, m-am simțit onorată în compania unor designeri mari și foarte talentați din întreaga lume. E minunat să vezi lumea încântată de bijuteria contemporană admirând și privind cu atenție fiecare vitrină, fiecare piesă… Ca vizitator, a fost o săptămână plină de inspirație, de vibrație și culoare.

Care sunt tendințele lui 2021 când vine vorba de bijuterie? Cum vor arăta noile colecții Miracolore Afrodita Blasius?

Sunt departe de a fi un predictor de trenduri… m-aș bucura ca lumea să continue să poarte bijuterii, chiar dacă o vreme vor fi vizibile mai ales pe ecranele calculatoarelor și de la brâu în sus…

Noile colecții Miracolore vor explora mai departe pielea, am în lucru o colecție de piese din piele combinată cu metal și lemn, în forme organice, inspirate de natură, depășind un pic perioada de alb/negru din acest an.

Pentru că am tot vorbit despre artista din spatele brand-ului Miracolore, cum este omul Afrodita Blasius? Când nu face bijuterie, cum își petrece timpul, ce cărți citește, ce muzică ascultă?

Când nu fac bijuterie, învăț și predau marketing. În ultima vreme am trecut de la ficțiune la non ficțiune, memorii, cărti de specialitate.. și multe cărți de artă.

Fac plimbări cu câinii – pe unul îl mai iau cu mine și la cursuri…

 

Ce sfat ai da tinerelor noastre cititoare, atât consumatoare de fashion de calitate cât și aspirante în acest domeniu?

Să aibă curaj în a-și găsi și exprima individualitatea.

Recent
Te-ar putea interesa si