joi, aprilie 18, 2024

4 greseli de evitat cand conduci noaptea

Indiferent ca esti la volanul propriei masini sau al uneia inchiriate, condusul pe timp de noapte presupune o atentie sporita. Iata care sunt cele mai frecvente greseli facute de soferi atunci cand conduc pe timp de noapte.

  1. Folosirea necorespunzatoare a fazei scurte a farurilor

De cele mai multe ori, soferii cu mai putina experienta nu știu cum si cand sa comute faza lunga si faza scurta, iar acest lucru este crucial atunci cand conducem pe timp de noapte. Recomandat este sa reglezi corect inaltimea si directia farurilor, fara a orbi vehiculele care vin sau se deplaseaza in fata ta.

  1. Depasirea vitezei

Viteza mare pe timp de noapte este tipică multor soferi. Motivul principal este ca traficul este redus. Insa, conducerea pe timp de noapte ascunde cateva nesigurante. Unii pietoni traverseaza gresit si poarta haine inchise la culoare, iar in afara orasului, este posibil sa nu observi un animal care traverseaza carosabilul. Incearca sa conduci cu viteze rezonabile si sa acorzi atentie conditiilor rutiere.

  1. Distragerea atentiei

Distragerea atentiei poate fi un “inamic” periculos al soferilor. Chiar si schimbarea postului de radio poate sa iti distraga atentia si poate avea consecinte adverse.

  1. Conducerea masinii cand esti obosit

Mai ales daca au experienta la volan, multi soferi cred ca nu este o problema sa conduca pe timp de noapte atunci cand sunt obositi. Indiferent de experienta la volan, daca te simti obosit, incearca sa tragi pe dreapta, sa te odihnesti sau eventual sa faci o plimbare in afara masinii pentru a respira aer curat.

Fie ca vei conduce pe timp de zi, fie ca pe timp de noapte, daca ai nevoie de o masina pe care sa o rezervi pentru o anumita perioada, poti apela la serviciile de inchirieri auto Cluj-Napoca de la Compexit Rent a Car. Parcul auto din care care poti alege modelul preferat cuprinde o diversitate de masini, de la automobile compacte, pana la SUV-uri cu transmisie manuala sau automata.

Recent
Te-ar putea interesa si