sâmbătă, decembrie 9, 2023

4 lucruri de care sa tii cont inainte sa inchiriezi o masina

Indiferent daca inchiriezi o masina pentru prima data sau daca ai mai condus masini inchiriate pana acum, iata cateva dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le cunosti inainte sa optezi pentru o firma de rent a car.

1. Verifica disponibilitatea modelului auto dorit!

Inainte de a te decide de la ce firma vrei sa inchiriezi masina, verifica mai intai daca aceasta dispune de modelul auto pe care il doresti. Ar fi bine sa cauti un serviciu de rent a car care dispune de o flota auto vasta, astfel incat sa fii sigur ca vei gasi ce cauti.

De asemenea, e important sa tii cont ca mai ales in preajma sarbatorilor sau a vacantelor, cererea pentru masini este mai mare. Asadar, daca te-ai hotarat asupra unui model auto, ar fi bine sa il rezervi din timp!

2. Analizeaza preturile!

Dupa ce te-ai hotarat ce model de masina ti-ai dori sa inchiriezi, verifica preturile mai multor companii pentru acelasi tip de masina. De exemplu, daca ajungi in Cluj-Napoca, poti cauta inchirieri auto Cluj si vezi care oferta se potriveste mai bine nevoilor tale.

Fii atent insa si la eventualele taxe suplimentare pe care unele firme le impun, la cat de noua sau veche e masina, la dotarile acesteia si la ce spun alti clienti despre experienta cu firma de rent a car aleasa (poti verifica recenziile de pe Google sau Facebook ale companiei). Doar asa vei putea lua o decizie informata.

3. Citeste cu atentie contractul!

Odata ce te-ai hotarat la ce firma vrei sa apelezi pentru inchirierea masinii, citeste cu atentie contractul pe care urmeaza sa il semnezi. E important sa te informezi cu privire la toate clauzele contractuale si sa stii tot ce tine de garantie, asigurari complementare, taxe pentru GPS, Internet to go sau pentru scaunul auto de copil.

In cazul in care ai nelamuriri, adreseaza-te reprezentantului firmei care iti va clarifica orice chestiune neinteleasa.

4. Verifica daca poti beneficia de o oferta!

In functie de perioada pentru care optezi sa inchriezi o masina, e posibil ca unele firme sa aibe anumite oferte de care poti beneficia. De exemplu, la Compexit Rent a Car ai discounturi de pana la 20% din tariful de inchiriere al oricarei masini pana in 15 septembrie, in functie de numarul de kilometri parcursi.

Recent
Te-ar putea interesa si