vineri, mai 24, 2024

Intrebari frecvente despre uleiul din cutia de viteze – Auto Abdul

Care este rolul uleiului in mecanisme?

Indiferent ca este vorba de un motor, de transmisie sau diferential, acestea sunt mecanisme care necesita lubrifiere, iar reducerea frictiuni si a temeperaturi pieselor este rolul uleiului. Uleiul din mecanisme scade in timp, mai ales daca functioneaza la temperaturi ridicate. Deoarece uleiul din motor se incinge la temperaturi foarte mari, in timp isi pierde din proprietati, devine mai lichid si nu mai ofera ungerea necesara mecanismului. Astfel uleiul nu mai protejeaza suficient piesele si creste frictiunea, temperatura si uzura.

Cum este uleiul din cuita de viteze manuala?

Uleiul din cutia de viteze manuala este mai gros si nu este supus unor temperaturi atat de ridicate precum in motor, insa piesele din cutie sunt solicitate la maxim in timpul folosirii vehiculului. Temperatura cutiei de viteze ajunge in general la 60-70 grade, de aceea uleiul isi pastreaza proprietatile de ungere mai mult timp.

Trebuie schimbat uleiul din cutia de viteze manuala?

Uleiul din cutie nu se schimba foarte des, insa trebuie verificat periodic nivelul acestuia si sa fie complectat la nevoie. De asemenea, uleiul se poate contamina cu pilitura metalica, care se creaza in urma frictiunii pieselor, mai ales daca nivelul acestuia este scazut. Astfel, daca uleiul este contaminat nu mai ofera protectia necesara pieselor, de aceea uzura creste si piesele se strica mult mai repede.

Unde pot efectua schimbul de ulei la cutia de viteze manuala?

Centru de reparatii cutii de viteze manuale Auto Abdul este specializat in diagnosticarea si repararea cutiilor manuale pentru toata gama de autoturisme si autoutilitare, oferind servicii de reparatii rapide, cu o garantie de minim 6 luni, fara limita de kilometri, pentru clientii din toata tara.

Recent
Te-ar putea interesa si