marți, noiembrie 28, 2023

Vrei să dai de permis? Chestionare online sau chestionare tipărite?

În zilele noastre, în România, permisul de conducere a devenit un “must have”. Fie că discutăm despre faptul că a devenit un criteriu obligatoriu la angajare, fie că simţim nevoia de o mobilitate mai mare în plan personal în viaţa de zi cu zi, permisul de conducere a devenit o necesitate.

Cum se obţine? 

Viitorul candidat trebuie mai întâi să se înscrie la cursurile unei şcoli de şoferi unde va beneficia de:

 • instruire practică (cunoaşterea autovehiculului, conducerea acestuia);
 • cursuri de legislaţie rutieră;
 • cursuri de prim-ajutor.

În vederea obţinerii permisului, după efectuarea perioadei de instruire din cadrul şcolii de şoferi, cursantul va trebui să se înscrie pentru examenul de permis. Testarea are două etape:

 1. Proba teoretică (sala) – testare pe calculator, cu un anumit număr de întrebări, timp limită si număr de răspunsuri greşite acceptat, specifice fiecărei categorii de permis în parte;
 2. Proba practică (traseul) – testarea aptitudinilor şi cunoştinţelor în manevrarea autovehiculului pe un anumit traseu, în prezenţa şi la indicaţiile unui evaluator DRPCIV.

Pregătire pentru sală: teste online sau chestionare tipărite?

Dacă pregătirea pentru proba practică depinde în mare parte de instructorul auto, pentru promovarea probei teoretice este nevoie de implicare, voinţă şi seriozitate din partea cursantului.

Ţinând cont de faptul ca în prezent examenul de la sală se susţine pe calculator, în mod evident cea mai bună metodă de învăţare este prin efectuarea de teste online.

Portalul DRPCIV pune la dispoziţie în mod gratuit acest tip de exerciţiu. În acelaşi timp, există site-uri care pun la dispoziţie chestionare online plătite.

Romtest Center S.R.L. a lansat pe piaţă platforma online www.drpciv-romania.ro, care vine în sprijinul clienţilor săi cu următoarele avantaje:

 • chestionare bilingve (română şi maghiară)
 • chestionare pentru toate categoriile de permis si redobândire permis suspendat
 • mediu de învăţare pe capitole (metodă foarte eficientă)
 • simulare examen sală
 • rapoarte personalizate pentru utilizatori (ajută la monitorizarea progresului, se poate vedea când a parcurs toate întrebările)
 • materiale de învăţare (Codul rutier, Regulamentul rutier, Indicatoare şi marcaje explicate, Semnalele poliţistului cu explicaţii)
 • funcţionează perfect pe orice device (smartphone, tabletă, laptop, PC)

În urma achiziţionării unui pachet  de acces pe această platformă, utilizatorii pot avea garanţia unui mediu de lucru prietenos, plăcut şi cel mai important, un real ajutor în procesul de pregătire pentru examenul de la sală.

Spre deosebire de testele gratuite, aici aveţi avantajul monitorizării activităţii de învăţare, primiţi sfaturi personalizate şi aveţi garanţia că aţi parcurs toate întrebările pentru examenul de permis.

Alătură-te celor care deja au luat permisul din prima efectuând teste pe platforma www.drpciv-romania.ro! Ia sala cu 26 din 26! Eşti la un click distanţă de alegerea partenerului tău pentru o reuşită sigură la examenul de permis!

Recent
Te-ar putea interesa si