marți, noiembrie 28, 2023

Ce sa faci dupa ce ti-ai cumparat caine sau pisica?

Ce este de facut dupa ce ti-ai cumparat un animal?

Pana sa ajungi la veterinar, sunt cateva informatii pe care le poti dobandi din online. Dar ce este de facut daca abia ti-ai cumparat o pisica sau un catel?

Ei, bine, cam nimic. Medicii veterinari recomanda ca atunci cand un animal si-a schimbat mediul sau nu se cunoste istoricul lui, sa fie tinut in carantina. Exact cum se intampla si cu povestea cu virusul nou de la oameni. La fel poate fi si la animale, de aceea cam 7 – 14 zile se recomanda sa iti tii animalul izolat si sa il urmaresti cum se comporta, cum mananca si daca este in regula.

Ulterior, poti incepe deparazitarea si vaccinarea. Prima deparazitare de obicei incepe inainte de primul vaccin si anume la varsta de 6 saptamani. Poti merge la veterinar sa ceri pastiluta (in cazul in care ai reusit sa ii iei greutatea acasa) sau poti merge cu animalul sa ii administreze un sirop deparazitand la veterinar.

Veterinarii au scheme multiple de vaccinare si pot diferi, dar in general prima schema de vaccinare este compusa din patru vaccinuri la interval de 2 saptamani fiecare – la caini, iar la pisici prima vaccinare incepe la 8 saptamani cu repetare peste 30 de zile.

Pentru orice nelamurire, clinica veterinara bucuresti Supervet iti sta la dispozitie non stop. Nu te costa nimic sa dai un telefon si sa intrebi.

Animalul se recomanda sa aibe intotdeauna apa la discretie, iar mancarite nu trebuie diversificata in timpul schemei de vaccinare ca uneori animalul se poate strica la stomac si trebuie facuta diferenta dintre o diaree noninfectioasa si o alta problema de sanatate.

Orice modificare in comportament, scaune moi, vome, indiferent de ora, trebuie mers la o clinica veterinara non stop deoarece cu cat este depistata mai devreme o afectiune, cu atat sansele de supravietuire cresc.

Recent
Te-ar putea interesa si