Clisma este considerată a fi una dintre cele mai eficiente metode de curățare a colonului de orice depuneri. Este bine cunoscut faptul că implică turnarea lichidului în intestin prin rect. Există contraindicații pentru utilizarea acestuia? Când trebuie folosită o clisma și cum să o faci?
De ce merită să faci o clismă?
În intestinul gros nu sunt depozitate doar fecalele, ci și toxine sau bacterii. În zilele noastre, consumul de fibre este recomandat pentru îmbunătățirea metabolismului și curățarea intestinului. Se estimează că la o persoană cu vârsta peste 40 de ani, depozitele în intestin pot cântări până la 8-15 kilograme în total.
Când se efectuează procedura?
Mulți oameni aleg să faca o clismă pentru a slăbi, pentru detoxifiere si pentru eliminarea toinelor. Medicii recomandă procedura și înainte de a efectua examinări speciale ale intestinului gros.
Mai jos sunt beneficiile pe care la aduce o clismă:
- flatulență, constipație;
miros neplăcut din gură, limbă alba ;
iritabilitate, senzație de rău, apatie;
eczeme;
somnolenţă;
o senzație de greutate în stomac;
dureri abdominale, crampe intestinale;
boli ale stomacului, rinichilor, tiroidei, plămânilor, inimii;
alergii;
pete, puncte negre.
Depunerile din intestin pot provoca disconfort. Funcționarea incorectă a intestinului gros poate afecta negativ întregul corp uman.
Pregătiți o cantitate adecvată de apă, a cărei temperatură nu trebuie să depășească 40 de grade Celsius. Potrivit medicilor, cea mai potrivită temperatură este de 36-38 de grade. Procedura necesită de la 0,5 litri de apă până la 2 litri.
Se toarnă apă în irigator cu adaos de suc de lămâie. Va întindeti pe podea pe lateral. Lubrifiați capătul tubului cu o crema și apoi il introduceți în anus. Ar trebui să introduceti 8-10 centimetri de tub. Apoi deschideti robinetul și asteptati ca apa din irigator sa ajunga in intestin.