sâmbătă, iunie 22, 2024

Alege BCA pentru proiectele tale in constructii si nu vei regreta!

BCA BCA-ul este un material de constructii realizat prin amestecareea agregatelor fine, cimentului si a unui agent de dilatare folosit pentru a creste amestecul. Daca aveti nevoie de un termen de comparatie, acest proces se poate compara cu procesul de crestere al aluatului de paine. Una dintre principalele intrebuintari ale BCA-ului este aceea de oferi si izolare. De asemenea, daca va faceti griji ca acest material poate propaga focul, nu trebuie sa va ingrijorati caci este rezistent la foc. Aveti grija ca pentru a asigura protectia acestui material, este nevoie sa se aplice si un anumit tip de finisaj.
BCA

Ce avantaje prezinta BCA-ul?

Fiind un material usor de manevrat datorita faptului ca acesta nu cantareste foarte mult din punct de vedere al greutatii, un principal avantaj este ca ajuta la economisirea timpului total de constructie.

Diversitatea lucrarilor in care este folosit este una imensa. Fara sa stiti, BCA-ul este folosit atat pentru constructia de blocuri, cat si pentru cea de case. Acesta asigura un confort termic mult mai bun, costurile de intretinere fiind mai mici.

Principala intrebuintare a acestui material este pentru a delimita anumite spatii interioare, dar si pentru peretii exteriori ai blocurilor.

Din punct de vedere financiar, casele construite din BCA sunt mai putin costisitoare, cu toate ca rezistenta nu este contestata.

Durabilitatea materialelor este gandita pe termen indelungat, astfel acest nu putrezeste, fiind rezistent impotriva mucegaiului. De asemenea, durata executiei este mult mai mica, comparativ cu alte materiale.

Exista dezavantaje la acest material de constructii?

Neavand o capacitate mare de izolare, riscul de a creste umiditatea este unul crescut. Asa ca, daca va ganditi la constructia unei locuinte din BCA, atunci trebuie sa luati in calcul o solutie suplimentara pentru izolare.

Se pot produce pierderi de materiale datorita faptului ca fiind fabricate pe dimensiuni standard, acestea trebuie modelate si taiate in functie de nevoile de constructie.

Este necesara existenta unui mortar special in cazul lipirilor blocurilor din BCA. Acesta trebuie aplicat in anumite conditii de temperatura si umezeala.

Pana in momentul in care sunt montati in structura pretilor, calupii de BCA trebuie pastrati in spatii inchise.

De retinut neaparat este faptul ca o constructie de asemenea gen trebuie neaparat tencuita. In caz contrar, BCA-ul pierde capacitatea termoizolanta ca urmare a acumularii de apa in straturile superficiale ale structurii sale.

Daca doriti sa utilizati un care nu va suferi deteriorari la cutremure puteti alege foarte doar si poate sa utilizati BCA

Recent
Te-ar putea interesa si