miercuri, martie 27, 2024

Daca vrei polistiren extrudat alege de la Mesteru Manole!

polistiren extrudatUnul dintre cei mai buni izolatori de pe piata sunt placile de polistiren extrudat. Acesta este unul din marii competitori al polistirenului expandat. Desi nu este atat de utilizat ca cel expandat, acesta tot are o serie de proprietatii care il fac alegerea preferata a unei gama foarte diverse de clienti. Desi nu este recomandat cand vine vorba de izolarea exterioara, acesta este cea mai buna alegere cand vine vorba de izolarea podelelor. Astfel, noi va ajuta sa aveti o idee mai clara asupra proprietatilor acestui material si cum poate sa fie el folosit cel mai eficient.
polistiren extrudat

Prin ce se remarca polistiren extrudat?

Acest tip de polistiren extrudat se remarca prin calitatea deosebita si rezistenta la trecerile de la umezeala la lipsa acesteia. Materialul de dovada de o elasticitate sporita, insa este in acelasi timp si foarte dur. Aceasta combinatie de elemente permite o rezistenta foarte buna la inghet si dezghet. Polistirenul extrudat are ceea ce se numeste o structura celulara inchisa, ceea ce il diferentiaza clar de cel expandat. Spre deosebire de acesta, polistiren extrudat nu are capacitatea de a lasa suprafetele pe care este montat sa respire. Din acest motiv, el nu este recomandat pentru izolarea exterioara a fatadelor, insa ramane un foarte bun prieten al izolarii termice realizata pe alte zone ale constructiilor.

Cum sa izolezi o pardoseala in 8 pasi simpli

In astfel de cazuri in care va doriti sa va izolati de unul singur parsoseala, specialistii in constructii vin cu o serie de sfaturi de care trebuie sa tineti cont pentru a realiza in mod corect un astfel de proiect.

Utilizarea de polistiren extrudat reprezinta una dintre cele mai eficiente si rapide metode de izolare termica a pardoselii. Iata 8 pasi simpli pentru o izolare cat mai usoara:

  • Eliminarea stratului care acopera suprafata pana cand se ajunge la plintele de acoperire;
  • Curatarea eficienta si in totalitate a fundatiei;
  • Nivelarea suprafetei in cauza numai daca este nevoie. Acest lucru se realizeaza cel mai eficient cand cablurile si tevile sunt acoperite cu un strat de nisip;
  • Montarea unei fasii din polistiren extrudat. Fasia trebuie sa aiba o grosime de 20-30 cm. Specialistii recomandat ca inaltimea placilor sa fie mai mare cu 1-2 cm decat inaltimea termoizolantului;
  • Montarea placilor dintr-un colt;
  • Acoperirea jonctiunilor, in cazul in care exista, prin ridicarea nivelului pardoselii;
  • Utilizarea unor placi cu buza de docare pentru a se elimina nevoi acoperirii ulterioare a jonctiunilor termice;
    Turnarea sapei de beton si apoi a stratului de acoperamant.
Recent
Te-ar putea interesa si