joi, februarie 22, 2024

De ce unii barbati sunt inca intimidati de femeile puternice?

Pentru a raspunde la intrebarea „De ce?” am realizat un interviu cu cativa psihologi.

  • De ce credeti ca unii sunt intimidati de femeile puternice?

„Barbatii sunt intimidati de femeile puternice! La prima impresie, femeile de succes sunt cu adevarat atractive. Iar barbatilor le place ideea de a le „cuceri”.

Dar cand este timpul sa ne gandim la o relatie pe termen lung, totul se schimba. Femeile tind sa tanjeasca la o relatie care are in centrul sau pasiunea. Iar barbatii devin mai exigenti in relatie intr-un mod diferit. Ei tind sa isi doreasca o viata lina, fara drame. ”

  • In general, lucrurile sunt mai bune pentru femeile puternice decat acum 20 de ani?

„Avem tendinta sa credem ca, cu fiecare noua generatie, intalnirea unei femei puternice devine din ce in ce mai normala. Aproape la fel ca o femeie care se intalneste cu un barbat puternic.

Dar multi barbati inca se intreaba „Poate o femeie puternica si independenta sa se potriveasca cu viziunea mea despre cum ar trebui sa fie un cuplu? Nu ar trebui sa fiu eu principalul furnizor?

”Inca nu este acceptat 100% acest aspect din punct de vedere social – chiar si in randul prietenilor si familiei – pur si simplu pentru ca unele stereotipuri inca pastreaza.

Cred insa ca incepem sa vedem unele schimbari in ultimul deceniu. Iar numarul barbatilor concediati de femei puternice este in continua scadere. ”

  • Exista unele caracteristici care sunt vazute ca fiind impresionante la barbati si intimidante sau negative la femei?

„Da, sigur, exista multe de fapt. De exemplu, cand un barbat incearca sa-si impuna autoritatea si sa-si faca vocea auzita la serviciu sau cu prietenii, respectul este aproape intotdeauna raspunsul.

Oamenii chiar il vor numi „seful”. Dar cand exact aceasta atitudine provine de la o femeie, lucrurile se schimba. Oamenii vor tinde sa foloseasca cuvantul „bossy”, care este peiorativ. ”

  • Ce ati recomanda femeilor de succes pentru a gasi partenerul potrivit?

„Daca sunteti o femeie de succes, probabil acest lucru inseamna ca v-ati petrecut toata viata stabilindu-va obiective si reusind sa le atingeti. Ati depasit stereotipuri si dubii si ati evoluat intr-un climat in care o „femeie puternica” inca nu este atat de usor de realizat.

Nu este nimic gresit sa fiti ambitioasa pe partea de dragoste, dar iubirea este fundamental diferita de o cariera. Puteti si trebuie sa stabiliti clar ce doriti dintr-o relatie, dar nu uitati ca iubirea este si mai frumoasa atunci cand va prinde cand nu sunteti atenta.

Asa ca fiti si mai deschisa la posibilitati si oportunitati decat in alte domenii ale vietii dvs. si incercati sa pastrati spatiu in programul dvs. pentru intalnirea cu cineva nou.”

Recent
Te-ar putea interesa si