miercuri, martie 27, 2024

Tendinte si principii in restaurarea contemporana in editia 2019 a publicatiei anuale Caietele restaurarii, Editura ACS

Vineri, 6 decembrie 2019, incepand cu ora 10:00, va aveaTendinte si principii in restaurarea contemporana loc la Ministerul Culturii, Bd. Unirii 22, etaj 1, foaier, lansarea Caietelor restaurarii 2019. Specialisti si cititori sunt invitati sa asiste la prezentari si sa participe la discutii pe teme actuale.

Revista este editata anual in cadrul Editurii ACS, incepand cu 2012, cand Asociatia Art Conservation Support a marcat prin primul numar un moment important din istoria restaurarii stiintifice in Romania – 40 de ani de la primul santier de restaurare a picturii murale – la Humor. S-a decis atunci ca o revista de acest gen este foarte utila in contextul in care s-au observat o serie de interventii agresive si abuzive asupra componentelor patrimoniului cultural care, uneori din lipsa de informare, au dus la alterarea iremediabila a acestora. In prezent publicatia Caietele restaurarii este o referinta in randul specialistilor, regasindu-se in bibliografiile recomandate in scolile de profil.

Potrivit editorilor, numarul 8 al revistei atrage atentia asupra aspectelor legate de tendinte si principii in restaurarea contemporana si prezinta studii de caz, restaurari recente bine finalizate. Volumul care se va alatura in curand publicatiilor Editurii ACS grupeaza o serie de 17 articole stiintifice si aduce impreuna intre copertile sale experienta celor 23 de autori – specialisti restauratori, arhitecti, chimisti, fizicieni, istorici de arta, biologi s.a.

Caietele restaurarii 2019 este un proiect editorial initiat de Art Conservation Support, co-finantat de Administratia Fundului Cultural National si Ordinul Arhitectilor din Romania din Timbrul Arhitecturii.

Despre Asociatia Art Conservation Support

Potrivit scopului si misiunii sale, Asociatia Art Conservation Support contribuie la promovarea si protejarea patrimoniului cultural mobil si imobil; la sustinea activitatilor de conservare – restaurare a operelor de arta. Asociatia se bazeaza pe experinta de decenii a membrilor sai, specialisti si experti in domeniul conservarii patrimoniului cultural.

Atat prin intermediul publicatiilor sale, cat si prin toate proiectele desfasurate, Asociatia Art Conservation Support incearca sa creeze o deschidere a domeniului catre publicul larg si un dialog cu autoritatile si administratorii monumentelor.

Recent
Te-ar putea interesa si