Exista diferente intre endoscopie si colonoscopie?!

1430
endoscopie si colonoscopie

endoscopie si colonoscopieIn acest material vom vorbi despre endoscopie in ideea de ce inseamna si ce presupune aceasta precum si despre lucruri pe care un viitor pacient ar trebui sa le stie inainte sa efectueze o astfel de analiza. Cel mai frecvent tip de investigatie realizata in Romania este cea a tractului superior.

Colonoscopie, dupa numele sau este o investigatie medicala de mare precizie, efectuala de medicul specialist Romgermed, care permite examinarea colonului (intestinului gros) si rectului cu ajutorul unui instrument subtire si flexibil numit colonoscop.
endoscopie

Colonoscopie si endoscopie – sunt aceleasi lucruri?

In caz ca nu erati lamuriti, o colonoscopie si endoscopie nu inseamna acelasi lucru, desi, intr-un fel sau altul, aceste proceduri sunt asemanatoare.
Atat una, cat si cealalta, sunt folosite de catre medici cu scopul de a efectua o analiza amanuntita a mucoasei tractului digestiv. Cu toate acestea, endoscopia presupune introducerea unui endoscop pe cale orala pentru a examina esofagul, stomacul si duodenul, pe cand o colonoscopie se ocupa de analiza intestinului gros.

Indiferent ca aveti nevoie de o endoscopie sau colonscopie, medicii de la Clinica Romgermed din Bucuresti va stau la dispozitie cu cele mai performante aparaturi pentru ca dumneavoastra, in calitate de pacienti, sa beneficiati de cele mai bune conditii si sa uitati de teama de analize.

Si nu uitati, atunci cand optati pentru Clinica Romgermed, sa stiti sigur ca alegeti doar ce este mai bun pentru sanatatea dumneavoastra!

Despre colonoscopie

O analiza de colonoscopie este cea mai buna solutie pentru descoperirea polipilor intestinali, zonelor ulcerate, tumorilor, diverticulilor si anumitor zone inflamate sau hemoragice. De asemenea, in cadrul acestei investigatii se poate preleva biopsie de la nivelul colonului sau rectului, si in plus, pot fi extirpate formatiunile tumorale existente la acest nivel.

Despre endoscopie

Doctorii specialisti in acest domeniu spun ca o endoscopie de acest tip este una din cele ma eficiente si precise metode de a examina elemente asociate cu esofagul, stomacul sau duodenul.

Primele sfaturi pe care acestea le ofera pentru publicul larg spun ca in ziua in care este programata examinarea nu ar trebui administrate medicamente cu sucraflat sau care fac parte din clasa antiacidelor. De asemenea, trebuie evitat consumul de alimente solide sau lichide cu minim opt ore inainte de efectuarea analizei. Toate acestea trebuiesc respectate cu strictete intrucat afecteaza in mod direct investigatia constituind un obstacol pentru medicul specialist in interpretarea rezultatelor.

In ideea de a evita varsaturile si senzatiile de greata accentuate, a nu manca inainte de o endoscopie cu minim opt ore inainte reprezinta cea mai buna solutie. Aceasta masura de preventie este dublata de un anstezic spray administrat oral ce are un gust amar si va amorti in prima faza limba si gatul.