sâmbătă, decembrie 9, 2023

Informeaza-te despre computer tomograf si fa-ti o programare!

Metoda de investigatie cu ajutorul unui computer tomograf imagistica este extrem de precisa, atraumatica pentru pacient si foarte rapida, ce utilizeaza radiatia X pentru a obtine imagini clare, de inalta rezolutie si extrem de precise, ale organelor interne.

computer tomograf

Metoda aceasta computer tomograf este destinata in special pentru examinarea urmatoarelor parti ale pacientilor. Parti pentru tomografie cap, tomografie gat, tomografie torace, tomografie abdomen, tomografie pelvis, sistem vascular si musculo-scheletal.

In functie de software-ul utilizat, cu ajutorul rezultatelor acestei investigatii exacte este posibila reconstrucţia 3D a diferitelor organe ale corpului uman. Dar si a sistemului vascular sau a articulatiilor si a coloanei vertebrale intr-un mod virtual. Acest lucru permite medicului specialist o analizare anatomica completa. Dar si, in anumite cazuri, si din punct de vedere al functionalitatii. Acest computer tomograf (CT) este metoda recomandata pentru prima intentie in investigarea accidentelor vasculare cerebrale.

Cum se realizeaza un control cu ajutorul acestui computer tomograf

In functie de zona de interes ce urmeaza a fi analizata cu atentie aceasta poate necesita o examinare ce presupune un computer tomograf cu substanta de contrast. Asta pentru a fi mai precise diagnosticele si interpretarile de dupa.
Aceasta substanta menita sa contrasteze organul sau zona de interes de restul aglomerarii se administreaza cu cateva minute inainte de investigatie. Se face atat prin administrare orala cat si prin injectabil. De asemenea, daca pacientul nu are minim 3 zile trecute de la ultima examinare radiologica ce include bariu acest tip de analiza cu ajutorul unui computer tomograf nu se poate efectua. Asta din motive de siguranta dar si pentru ca ar putea rezulta diagnostice imprecise sau chiar total eronate.

Recomandari inainte de control

Pacientii trebuie sa se prezinte la clinica Romgermed cu minim 30 de minute inaintea programarii.

Special pentru CT-ul de pelvis si abdomen, avem urmatoarele recomandari:

  • pacientii trebuie sa se prezinte la receptie cu minim O ORA inainte de programare pentru a se putea administra oral substanta de contrast (gastrografin);
  • pacientii nu trebuie sa manance cu 4 ore inainte de investigatie;
  • pacientii care au alergie la iod NU POT EFECTUA investigatii cu substanta de contrast, pentru ca aceasta contine iod si poate provoca reactii alergice severe;
  • in cazul in care pacientul are alte tipuri de alergii se va efectua o consultatie de specialitate.

Vino la Romgermed pentru examinare la computer tomograf

Echipa Romgermed este aici pentru tine si iti pune intotdeauna la dispozitie servicii de calitate. Totul se desfasoara intr-un mod profesionist si nu ai nici un motiv de ingrijorare. Totul se datoreaza faptului ca echipa Romgermed este una cat se poate de pregatita. Dar si care a avut de-a face de-a lungul timpului cu cazuri asemanatoare cu al tau.

Recent
Te-ar putea interesa si