joi, aprilie 18, 2024

Platformele logistice, componenta esentiala a unui sistem logistic eficient

Platformelele logistice operate de companiile ce furnizeaza solutii de spatii de depozitare si logistica sunt principalele componente ale unui sistem logistic eficient, a carui menire este sa a asigure receptia, stocarea, transportul si distributia eficienta a marfurilor partenerilor catre terti si clienti.

Platformele logistice reprezinta elemente ale sistemului de distributie in care se realizeaza operatii de transbordare a marfurilor, depozitare a marfurilor, comercializare a marfurilor in vrac, ambalare, etichetare, sortare si grupare a marfurilor in vederea expedierii lor la beneficiari. Acestea sunt proiectate pentru a satisface toate cerintele unui sistem logistic urban, prin utilizarea unui sistem informational complex, care sa permita aplicarea unor programe de administrare optima a operatiunilor logistice.

Determinarea numarului si dimensiunii depozitelor trebuie sa tina cont de:

  • tipul si dimensiunea produselor;

  • durata si parametrii de temperatura ai stocarii;

  • ambalajele utilizate (care induc forma si greutatea obiectelor expediate);

  • echipamentele de manipulare si de stocare;

  • termenul de livrare (timp alocat pregatirii comenzii si timp de transport) acordat de catre cel care da comanda (client, actionar) si tipul de vehicule utilizate pentru a livra (timp egal cu distanta impartita cu viteza) permit sa se calculeze departarea cea mai mare admisibila intre doua depozite si, in consecinta, pe o suprafata finita, numarul total de depozite care trebuie construite.

Determinarea marimii, numarului de depozite si localizarea lor aproximativa pe o suprafata finita structureaza un spatiu „global” (in general, la dimensiunea continentului sau a tarii). A determina cu precizie pozitia lor necesita examinarea precisa a mediului prin urmatoarele date:

  • deservirea pentru accesul marfurilor la o infrastructura inter-modala;

  • proximitatea si disponibilitatea fortei de munca specializata;

  • managementul costului incarcaturilor, taxe si impozite locale, regionale sau nationale

  • proximitatea resurselor (energie, carburanti, furnizori de masini etc.) si infrastructurilor necesare;

  • costul terenului si costul constructiei;

  • riscurile si impozitele locale (taxe de mediu, autorizatii, etc.)

Astfel, ca parte a unui grup cu o experienta de peste 25 de ani in piata de servicii logistice din Europa, solutiile de depozitare oferite de HOPI Romania beneficiaza de expertiza si know-how-ul logistic al grupului, ca unul dintre cei mai mari operatori de servicii logistice in Europa Centrala si de Est. In Romania, operam trei spatii de depozitare la Timisoara si Bucuresti, cel din urma fiind localizat strategic langa autostrada A1.

HOPI Holding, prin depozitele operate in 13 locatii din sase tari din Europa Centrala si de Est, precum Romania, Ungaria, Slovacia, Republica Ceha, Polonia si Austria, detine 450.00 de mp de spatii de depozitare, ale caror servicii de logistica si transport sunt operate de o flota de 400 de vehicule (avand o capacitate intre 6 si 36 paleti), cu 7 milioane de paleti distribuiti anual.

HOPI Romania inseamna o echipa de peste 150 de angajati care se asigura ca produsele partenerilor nostri de afaceri ajung la timp la destinatie. Ca parte a strategiei noastre de servicii integrate, oferim de asemenea si servicii de impachetare si etichetare care sunt extrem de eficiente, dovedind ca suntem o companiei flexibila, eficienta si aliniata la cele ai bune practici in domeniu. Astfel, ofertele noastre de solutii logistice sunt adaptate nevoilor punctuale ale fiecarui client dar in acelasi timp, integram operatiunile de logistica intr-un flux de lucru unitar si coerent.

Recent
Te-ar putea interesa si