duminică, iulie 14, 2024

Cum alegem locul de munca potrivit pentru noi?

Ei bine, dupa ce iti gasesti un loc de munca apar diverse intrebari: Oare o sa fac acest lucru toata viata?

Este moral, decent ceea ce fac? Pot mai bine de atat? O sa ma dezvolt?

Etc.. Psihologii au ajuns la concluzia ca sunt relevante cateva intrebari prin care poti sa iti dai seama ca este la locul de munca potrivit pentru tine.

Locul de munca perfect pentru tine

  1. Ma duc cu drag la locul de munca? Atunci cand trezitul de dimineata nu ti se pare o corvoada desi trebuie sa mergi la job, este un semnal ca faci ceea ce trebuie.
  1. Sunt multumita de salariul pe care il am? Trebuie sa recunoastem, in ziua de astazi banii primeaza. Ne alegem cel mai mult un loc de munca pentru venitul pe care acesta ni-l ofera.  Atat timp cat simti ca munca ta nu este rasplatita la valoarea pe care tu ti-ai setat-o inseamna ca poate compania la care lucrezi nu este cea potrivita si ar trebui sa incerci in alta parte.
  1. Ma epuizez? In zilele noastre tinerii sunt mai imbatraniti ca niciodata din cauza faptului ca stresul este in floare si din pacate faci mari ravagii. Daca locul de munca pe care il ai te stoarce de puteri si te simti epuizat, nervos tot timpul si cu moralul la pamant atunci este clar ca acel loc de munca nu este o alegere ideala pentru tine.
  1. Exista o motivatie? Locul de munca pe care il ai trebuie sa te motiveze, iar singura motivatie este cea de natura financiara. Spre exemplu, daca poti sa avansezi atunci mereu o sa dai ce este mai bun din tine pentru a tinti mai sus, odata cu promovarea vine, desigur si un venit mai ridicat.  Exista locuri de munca care nu implica o crestere pe treapta ierarhica, ci totul functioneaza pe baza de bonusuri. Acest lucru inseamna ca trebuie sa atingi un anumit prag pentru a primi un bonus in bani la salariu. Aceste tipuri de locuri de munca sunt perfecte pentru fiecare angajat deoarece il ajuta sa ramana motivat.
  1. Sunteti o echipa sau fiecare pe cont propriu? Locul de munca este extrem de important si trebuie sa ne simtim cat mai confortabil deoarece petrecem aici mai mult timp decat cu familia. Este important sa observi atmosfera creata la locul de munca: oamenii se ajuta, sunt comunicativi sau fiecare este pe cont propriu si numai in cazul in care situatia cere acest lucru exista comunicare?
Recent
Te-ar putea interesa si