vineri, aprilie 19, 2024

De ce sa alegi un psiholog online?

Internetul a transformat incet-incet totul in viata noastra, chiar si mersul la psiholog. Sa mergi la un cabinet pentru a sta pe canapea nu mai este singura optiune. Da, chiar si ceva atat de sensibil ca psihoterapia poate fi accesat de pe… telefonul tau. Este posibil ca multi sa nu creada ca poate fi adevarat, dar se poate spune ca este la fel de eficienta ca psihoterapia in cabinet. 

Ce este psihoterapia online?

Psihoterapia online, cunoscuta si ca psihoterapie la distanta, consiliere online inseamna sa participi la sedintele de psihoterapie prin internet folosind computerul sau telefonul. Exista optiuni de a interactiona cu psihologul tau prin conferinta video, audio, mesaje sau chiar prin email. Cea mai folosita metoda de psihoterapie online se bazeaza pe conferinte video. 

Psihoterapia online este mai accesibila si economisesti timp

Sa lucrezi online cu psihologul tau inseamna ca nu trebuie sa te mai deplasezi la cabinet. Poti sa programezi sedinta intr-o pauza de pranz, dimineata devreme sau seara dupa munca. Asta inseamna ca vei economisi jumatate din timpul acordat terapiei. Orasele sunt tot mai aglomerate si transportul necesita timp pretios si nervi inutili in trafic care se adauga agitatiei zilelor noastre. De ce sa depui efort cand poti sa alegi un psiholog online?

Psihoterapia online vine cu o selectie mai mare de psihologi

Alegerea unui psiholog poate fi destul de dificila, mai ales daca nu exista foarte multi la tine in oras. Psihoterapia este extrem de personala si de intima si nu vei dori sa alegi un psiholog doar pentru ca are disponibilitate. Vrei sa gasesti pe cineva cu care sa te simti confortabil pentru ca nu vei reusi sa obtii rezultate cu cineva in preajma caruia te simti nesigur si emotionat. Ceea ce e cu adevarat grozav este ca majoritatea psihologilor online au o prezenta puternica in mediul online si pe retelele de socializare, astfel incat poti gasi informatii inainte de a face o alegere. 

Consilierea online inseamna psihoterapie fara intreruperi

Avand in vedere ca tot mai multe job-uri necesita calatorii frecvente, poate fi greu pentru unii sa stea intr-un singur loc si sa se dedice procesului de psihoterapie. E important ca programarile sa fie regulate, pentru a nu pierde progresul. In cazul psihoterapiei online, o saptamana acasa nu inseamna o saptamana de tratament pierduta. 

Cum functioneaza psihoterapia online? La ce sa te astepti?

Psihologul tau online va folosi unul dintre numeroasele servicii private de conferinta video. Este posibil sa iti faci sau un cont pe platforma pe care o foloseste, dar cel mai probabil in momentul sesiunii iti va oferi un link cu care sa te poti conecta in contul tau. 

Inceputul unei sedinte de terapie online poate fi un pic incomod deoarece psihologul trebuie sa se prezinte, sa-ti puna cateva intrebari. Apoi, sedinta se ca desfasura ca o sedinta traditionala la psiholog. 

Trebuie sa te asiguri inainte ca ai conexiune la internet si ca microfonul si camera functioneaza. 

Recent
Te-ar putea interesa si