luni, aprilie 22, 2024

Ingrijirea sistemului limfatic se face cu un masaj de drenaj limfatic

Stiati ca e foarte important sa va ingrijiti sistemul dumneavoastra limfatic cu un masaj de drenaj limfatic? Iata de ce

Este deosebit de important sa aveti grija de sistemul limfatic in timpul sarbatorilor si nu numai, dar nu uitati ca mai sunt doua luni pana la Craciun. Este o perioada in care cei mai multi dintre noi ne poftim la alimente si bauturi (care pot duce la o inflamatie suplimentara), calatorim frecvent (ceea ce poate provoca umflarea si supraexpunerea germenilor) si experimentam niveluri de stres crescute (care pot sau nu provoca din vizitarea anumitor familii membri). Acesti factori combinati sunt suficient de motivati pentru a lua masuri suplimentare pentru a sprijini sistemele limfatice si imune. Iar mai mult decat potrivit este un masaj de drenaj limfatic.

drenaj limfatic

Informatii despre efectuarea unui astfel de masaj

Meghan Markle a facut celebrele tratamentele faciale limfatice in timpul pregatirii nuntii, dar nu trebuie trecuta cu vederea puterea unui masaj de drenaj limfatic simplu. Acesta poate fi efectuat pentru intreg corpul sau doar pentru fata. Drenajul limfatic manual foloseste lovituri usoare, ritmice, creand o senzatie asemanatoare valului in corp, care urmeaza caile catre nodulii limfatici unde sunt apoi filtrate toxinele. Accidentele specifice de pompare circula celulele imune prin organism si pot reduce inflamatia. O simpla secventa de masaj de drenaj limfatic, cateva nopti pe saptamana, poate ajuta la reducerea sensibilitatii sanilor si la imbunatatirea digestiei.

Sportul este un element important

Sistemul limfatic depinde de miscarea muschilor pentru a pompa si decongestiona lichidul limfatic stagnant, actionand ca o limfa naturala a limfei. Cu alte cuvinte: exercitiul fizic este cheia sanatatii limfatice. Yoga este o modalitate excelenta de a va deplasa, deoarece utilizeaza intreaga retea musculara, care pompeaza limfa prin vasele unidirectionale. In plus, inversiunile incurajeaza curgerea limfei inapoi la inima si rasucirile sunt grozave pentru deplasarea limfei prin abdomen. De asemenea, este foarte eficient si inotul intr-o piscina cu apa sarata (presiunea apei actioneaza ca un compresor la vasele limfatice).

Folositi produsle si tehnici pentru curatarea corpului

Un procent mare din ceea ce puneti pe corp este absorbit in sistemul limfatic, iar substantele chimice din produsele de uz casnic ar trebui evitate ori de cate ori este posibil. Puteti usura incarcarea de procesare limfatice alegand produse de infrumusetare netoxice, curate pentru corpul si casa dvs.

Recent
Te-ar putea interesa si