joi, aprilie 18, 2024

Masaj drenaj limfatic in Bucuresti – Beneficii si sanatate

Capacitatea sistemului limfatic de a elimina substantele nocive din corpul uman, joaca un rol important in eliminarea toxinelor si a proceselor inflamatorii provocate de acumularea lor. Beneficiile si avantajele masajului de drenaj limfatic la un cabinet de masaj drenaj limfatic Bucuresti, devin un subiect de discutie nu numai pentru fizioterapeuti, ci si pentru sustinatorii unui stil de viata sanatos.

Ce este masajul de drenaj limfatic?

Sistemul limfatic este format din doua canale prin care curge limfa: vena limfatica si canalul toracic. Spre deosebire de sistemul circulator, fluxul sau este stimulat nu de inima, ci doar de muschii legati de vasele limfatice si organele respiratorii. Ca urmare a contractiilor delicate, realizate prin masaj drenaj limfatic Bucuresti, are loc miscarea lichidului tisular in organism. De asemenea, corpul are numerosi ganglioni limfatici care actioneaza ca filtre biologice.

Conform specialistilor de la cabinetul de masaj limfatic Bucuresti, cea mai importanta functie benefica a sistemului limfatic, este filtrarea fluidului in organism, purificarea si protejarea acestuia impotriva efectelor nocive ale infectiilor. Sistemul limfatic curata procesele metabolice si indeparteaza germenii. Fluxul limfatic in tot corpul are capacitatea de a colecta toxinele si de a le transporta catre ganglionii limfatici, cu miscarea lor ulterioara catre rinichi – pentru eliminarea din organism.

Functiile limfei

Functia limfei este afectata de starea tesutului conjunctiv: daca este slabita, inseamna ca toxinele patrund cu usurinta in ea si apoi se acumuleaza, fara a ajunge la ganglionii limfatici. Utilizarea masajului in terapia medicala dateaza din antichitate. Masajul de drenaj limfatic a fost dezvoltat relativ recent, in 1930, si are un tip delicat de efect asupra organismului. Beneficiul sau consta in stimularea functionarii sistemului limfatic al organismului. Principalele cauze ale tulburarilor de flux limfatic sunt un stil de viata sedentar, o dieta nesanatoasa si lipsa de apa in organism. La cabinetul de masaj drenaj limfatic Bucuresti, sistemul imunitar este consolidat, ceea ce duce la o recuperare sistemica a organismului.

Recent
Te-ar putea interesa si