Pasta de tahini un deliciu sanatos – Biosimttera

97

Pasta de tahini denumita si pasta de susan este obtinuta din macinarea semintelor de susan care pot fi raw sau prajite. Aceasta are o aroma usoara de nuca si este specifica bucatariilor din zona orientala. Tahini este o modalitate sanatoasa si gustoasa de a introduce in alimentatie antioxidanti puternici, grasimi sanatoase, vitamine si minerale.

Cate tipuri de pasta de tahini exista?

Exista doua tipuri de tahini si anume:

  • Light – deschisa la culoare si obtinuta din seminte de susan fara coaja.
  • Dark – nuanta inchisa la culoare si obtinuta din seminte de susan a caror coaja nu a fost indepartata.

In ce se consuma cel mai des pasta de tahini?

Cea mai populara reteta cu pasta de tahini este humusul - boabe de naut la conserva sau lasate la inmuiat cu o seara inainte, scurse si clatite, suc de la o jumatate de lamaie, pasta de tahini, usturoi pisat, ulei de masline extravirgin si sare dupa gust – o reteta simpla, gata in cateva minute foarte sanatoasa si gustoasa.

Pasta de tahini se poate consuma si ca atare, ea fiind unsa, pe paine sau diferiti biscuiti din diverse cereale. Aceasta pasta mai poate fi adaugata in diverse salate, mancaruri de legume, retete cu carne si chiar alimente dulci. Se poate pune in supe si sosuri, unde inlocuieste cu succes faina pentru a lega mancarea.

10 motive sa introduci pasta de tahini in alimentatia ta:

  1. Previne afectiunile cardiovasculare.
  2. Previne aparitia diabetului.
  3. Ajuta la scaderea in greutate.
  4. Mentine sanatatea oaselor.
  5. Imbunatateste aspectul pielii.
  6. Are proprietatii antibacteriene.
  7. Intareste sistemul nervos central.
  8. Contribuie la protejarea ficatului si rinichilor.
  9. Are efect anticancerigen.
  10. Lupta cu inflamatia si durerea.

Cea mai buna varianta prin care te poti bucura de toate beneficiile pastei de tahini este consumul de produse ecologice fara adaosuri. Iar astfel de produse gasesti pe www.biosimttera.ro. Cu un gust bogat si consistenta cremoasa pasta de tahini este sursa ta zilnica de antioxidanti, grasimi sanatoase, vitamine, minerale si rasfat.