marți, aprilie 23, 2024

Restabileste-ti echilibrul organismului prin reflexoterapie

Un singur tratament de reflexoterapie, o multime de beneficii

Tratamentul de reflexoterapie reprezinta o aplicatie a reflexologiei, adica a studiului modalitatii prin care o parte a corpuluii este conectata la alta parte. Aceasta terapie are la baza conexiunea energetica a anumitor zone si puncte aflate pe diverse parti, precum urechile, mainile, talpile picioarelor, cu fiecare organ si cu parti ale corpului.

reflexoterapie

Tot corpul nostru este interconectat, sanatatea oricarei parti determina sanatatea intregului. Descoperind zonele reflexogene sensibile, de pe maini si picioare putem capata informatii despre starea organului corespondent si il putem trata. Pe acelasi principiu, este evaluata starea de sanatate a organismului prin analiza irisului ochiului, sau putem trata afectiunile organelor prin actionarea punctelor reflexogene aflate si in alte parti ale corpului (limba, coloana vertebrala, intestinul gros).

Astfel, masajul de reflexoterapie poate oferi din timp indicii utile despre dezechilibrele corpului astfel incat sa detectam problemele de sanatate inainte ca acestea sa se agraveze. Este o metoda naturala si non-invaziva, iar din acest motiv a devenit din ce in ce mai apreciata de catre pacienti.

Scurt istoric

Ca metoda de vindecare de sine statatoare, tratamentul de reflexoterapie este prezentat de medicul chinez Wang Wei, in secolul IV i.e.n. Acesta descrie tehnici speciale de masaj al talpilor prin apasarea ferma a unor puncte cu ajutorul policelui, timp de mai multe minute. In prezent, tratamentul de reflexoterapie este cunoscut si utilizat in multe tari ale lumii ca o forma de terapie executata prin diverse tehnici speciale, pe talpi, pe palme sau pe craniu pentru a reechilibra circulatia sangvina, limfatica si energetica. Se poate spune ca este vorba de un mecanism de tip electromagnetic care regleaza sistemul energetic al pacientului prin intermediul fenomenului de rezonanta. Practicata corect, aceasta terapie echilibreaza functiile organelor interne la nivel fizic si energetic.

Ce informatii esentiale trebuie sa retinem?

In primul rand, tratamentul prin reflexoterapie consta in apasarea cu degetele a anumitor parti de pe talpi si de pe maini pentru a stimula organele corespondente. Punctele sensibile sunt zone carora trebuie sa le dam mai multa artentie. La apasarea anumitor zone, uneori pacientul poate simti o durere ascutita, iar terapeutul simte granulatii fine ca niste fire de nisip, sau ca niste mergelute mici.

O sedinta de reflexoterapie dureaza aproximativ 60 de minute. Pe parcursul acestei ore, pacientul este relaxat, sta intr-o pozitie comoda, intins pe un fotoliu sau pe masa de masaj, iar terapeutul aplica presiuni cu degetele pe talpile sau pe mainile lui.

Este o metoda sigura si naturala care sprijina organismul sa se vindece singur deoarece aceasta ajuta la detoxifierea, relaxarea si echilibrarea starii de bine.

Recent
Te-ar putea interesa si