miercuri, noiembrie 29, 2023

Sfaturi pentru economisirea combustibilului în timpul conducerii autoturismului

Există si alte modalități de a limita emisiile de poluanți și de a reduce consumul de combustibil decât utilizarea unei biciclete sau a unei mașini electrice. Francrocar rent a car va propune câteva gesturi inteligente cre vă vor ajuta să adoptați o conducere economică în timp ce conduceți mașina :

1 – Opriți motorul!

Pentru toate opririle care durează mai mult de 30 de secunde, adică 50% din opriri (lumini roșii, stații de service, blocaje). Ideea că este mai bine să lăsați motorul să funcționeze timp de 1 min în loc să-l opriți și apoi să reporniți este greșită. Prin adoptarea acestui reflex bun, puteți economisi 15% din consumul dvs. de combustibil .

2 – Anvelope în stare bună și bine umflate.

Anvelopele netede cresc consumul de combustibil, dacă sunt dezumflate, consumul de combustibil va crește cu 5%. Pentru a împiedica să vi se întâmple acest lucru, este necesar să verificați în mod regulat presiunea în pneuri.

3 – Fereastra deschisa sau aer condiționat?

Dacă conduci, este mai bine să îți pornești aerul condiționat, deoarece ferestrele deschise perturbă aerodinamica mașinii tale și va duce la creșterea consumului de combustibil. Pe de altă parte, la viteză mică, este indicat să vă deschideți ferestrele, deoarece pornirea aerului condiționat vă va crește consumul cu 20%.

4 – Ar trebui să vă încălziți motorul iarna?

Este o concepție greșită, vehiculul dvs. este gata să plece de la început. Încălzirea motorului duce la un consum inutil de combustibil. Dacă ferestrele dvs. sunt înghețate, puteți face acest lucru, dar foarte repede și doar câteva minute.

5 – Conduceți mai lent – o garanție pentru a economisi bani!

Dacă vă reduceți viteza cu 20 km / h, puteți reduce consumul de combustibil cu 20%. Dacă accelerați, faceți-o treptat .

6 – Aveți grijă să nu supraîncărcați vehiculul!

Cu cât este mai ușoară mașina ta, cu atât consumă mai puțin combustibil. Scapă de obiectele inutile și dacă pleci în vacanță, distribuie-ți bagajele bine în toată mașina.

7 – Nu vă umpleți rezervorul în ultimul moment!

Cu cât rezervorul este mai gol, cu atât conține mai mult aer, ceea ce duce la pierderea combustibilului prin evaporare. Când umpleți rezervorul, faceți-l ușor pentru a limita transformarea benzinei lichide în vapori și, mai ales, evitați alimentarea cu combustibil în perioadele calde ale zilei.

Prin aplicarea acestor câteva gesturi mici, veți realiza economii reale de combustibil și veți reduce emisiile de CO2.

Recent
Te-ar putea interesa si