sâmbătă, octombrie 12, 2024

Specialistii atrag atentia asupra oamenilor care au mai multe joburi si fac conexiunea cu sindromul burnout

In zilele noastre, orice femeie vrea sa fie descrisa drept „femeie de succes”.

Pentru a castiga multi bani deseori oamenii sunt nevoiti sa isi sacrifice orele libere, luandu-si un al doilea job.

Dar ce se intampla in spatele usilor inchise, cand mai raman doar cateva ore din zi pentru somn, familie si sanatate?

Conform statisticilor, 1 din 5 din oameni, in preponderent cei tineri, au doua joburi, iar numarul este in crestere.

Acest fenomen se extinde inclusiv in generatia de influenceri, acestia lansand produse de beauty, linii vestimentare si implicandu-se in tot felul de afaceri conexe.

,,Toata lumea isi dorest bani. Nu este o rusine, dar sa ai doua joburi ca sa obtii suma pe care ti-o doresti poate fi o solutie extrema.

Cand un al doilea job duce la sindromul burnout

Doua joburi sau mai multe vin la pachet cu eforturi enorme. Asa ca este usor de observat cum se pot estompa liniile dintre „munca grea” si supraincarcare.

Cocktail-ul periculos de oboseala, anxietate si izolare adusa de munca non-stop reprezinta o reteta a dezastrelor. Si poate duce la aparitia sindromul burnout.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut oficial ca fenomenul burnout este un sindrom care se manifesta in urma stresului cronic la locul de munca. Si care nu a fost gestionat cu succes.

Este usor de observat cum un al doilea job poate experimenta sentimente de vinovatie. Dar si stres pentru ca lipseste timpul petrecut alaturi de familie si prieteni.

Specialistii atrag atentia ca oamenii ar trebui sa stabileasca niste granite intre viata profesionala si cea personala.

Pauzele, momentele de relaxare si timpul liber sunt esentiale pentru dezvoltarea noastra si sanatatea mintala.

Conform unei firme de consultata in bunastarea la locul de munca din Marea Britanie, semnele de burnout pot fi provocate de la prea multa munca si pot fi usor trecute cu vederea.

Reprezentantii firmei spun ca efectele negative ale burnoutului se extind in toate domeniile vietii.

Nivelul de energie devine scazut, gandirea devine negativa, motivatia se epuizeaza si imunitatea scade drastic. Se recomanda odihna si gasirea unui job care sa nu presupuna extenuare.

In ciuda tuturor acestor semne de alarma, lipsa somnului, izolarea, riscul de probleme cu stomacul si dezvoltarea unor tulburari comportamentale, numarul oamenilor cu doua joburi este in continua crestere.

Acest lucru se datoreaza si faptului ca multor oameni le este inca teama sa schimbe domeniul de activitate si sa incerce ceva nou, inovator, care sa ii ajute sa isi indeplineasca obiectivele precum cariera de model online.

Recent
Te-ar putea interesa si