duminică, iulie 21, 2024

Tinerilor din Romania le este tot mai greu sa isi aleaga cariera potrivita

,,Pentru parintii si bunicii nostri nu era neaparat mai simplu, ci mai degraba linia parcursul profesional era intotdeauna dreapta. Acum tinerii vor sa experimenteze, doresc sa lucreze in domenii noi, sa inoveze si sa evolueze constant. Specializarea intr-un singur domeniu incepe usor-usor sa dispara deoarece oamenii sunt acum interesati de foarte multe lucruri deodata, iar cantitatea de informatie este imensa, uneori coplesitoare.” a declarat Simona, trainer de modele online.

Deci, cum ar trebui sa decida tinerii? Pentru a intelege acest lucru, specialistii in recrutare si consiliere au realizat o lista cu sfaturi despre cum ar trebui ca cineva sa isi gaseasca o cariera potrivita, chiar daca are mai multe pasiuni si se afla in impas:

  1. Concentrati-va asupra pasiunii la care nu ati renuntat

Trebuie sa observati interesul care continua sa revina cel mai des. De exemplu, daca sunteti intr-adevar interesat sa pictati si sa cantati la chitara, dar vobservati ca ajungeti la pensula mai des, acesta ar putea fi un semn ca adevarata voastra chemare este spre pictura.

  1. Incercati

Singura modalitate de a stii ce pasiune ar trebui sa urmariti este sa le incercati pe toate daca aveti posibilitatea. Alegeti una si dati tot ce aveti mai bun. Daca nu va place, treceti la urmatoarea. Daca gasiti ceva care va place, pe restul le puteti lasa in stadiul de hobby-uri.

  1. Incercati experimente lunare

Nu este necesar sa va gasiti o singura cale daca va place sa aflati despre mai multe domenii. Dar daca doriti cu adevarat sa va explorati pasiunile, programati o luna de concentrare profunda pe un subiect. Intalniti-va cu oameni din industrie, cititi fiecare buletin informativ si carte pentru a va informa.  Dupa 20 sau 30 de zile de studiu intens, veti decide daca veti continua ori daca este momentul oportun sa renuntati.

  1. Ramaneti agil

Daca nu ati descoperit inca nisa dumneavoastra, concentrati-va cariera pe o gama larga de interese. Prin explorarea mai multor interese, veti castiga mai multa experienta si va puteti gasi chemarea in timpul procesului. Daca nu, cel putin veti avea o gama larga de experiente si veti fi mai bine pozitionat pentru a ramane agil pana cand veti gasi adevarata pasiune.

  1. Faceti cercetari

Daca aveti multe interese, dar nu aveti o pasiune clara, poate este timpul sa va scufundati mai putin. Faceti-va timp pentru cercetare si experimentati intreaga gama de interese. Daca nu sunteti suficient de dedicati pentru a investi timpul complet intr-unul dintre interese, poate este timpul sa incepeti sa cercetati alte subiecte si nise pentru a gasi ceva care va pasioneaza cu adevarat.

Recent
Te-ar putea interesa si