joi, aprilie 25, 2024

Gigantica companie americană Huntsman Corporation achiziționează Icynene-Lapolla, lider american şi european în spuma pulverizată

Huntsman CorporationBucuresti, 29 Septembrie 2020 – Huntsman Corporation, unul dintre cei mai mari producători americani din industria chimică şi lider mondial în spumă poliuretanică de pulverizare, cu o prezență în peste 30 de tări si cu o cifra de afaceri in 2019 de 6,8 miliarde de dolari, a achizitionat compania Icynene-Lapolla, producător si distribuitor de top de spuma poliuretanică din America de Nord şi Europa.

În luna Mai 2020 compania Huntsman a anunțat deja branding-ul diviziei de spumă poliuretanică sub numele de Huntsman Building Solutions. După ce a achiziționat Demilec în 2018, Huntsman și-a adăugat în portofoliul de spumă spray compania Icynene-Lapolla, fuzionând cele două companii într-o singură afacere. Împreună cu asistența tehnică, know how-ul și rețeaua Huntsman, compania crează o platformă globală în cadrul diviziei de poliuretani Huntsman.

Achiziția Icynene-Lapolla, care s-a ridicat la 353 milioane de dolari, este aliniată cu strategia Huntsman de a-și dezvolta afacerea cu poliuretani. Devine astfel cel mai mare furnizor mondial de produse cu spumă pulverizată şi al cincilea cel mai mare producător de materiale de izolații. Prin această achizitie, compania își va consolida și mai mult portofoliul de aplicații și tehnologii de materiale izolatoare pentru aplicații rezidențiale si comerciale.

Compania Icynene-Lapolla, actuala Huntsman Business Solutions, a intrat oficial pe piața din România anul acesta şi plănuieste o extindere rapidă a retelei şi dezvoltarea business-ului pe piața locală.

Compania americană vizează, astfel, să-şi consolideze prezenţa în Europa şi să accelereze creşterea vânzărilor de spumă poliuretanică, considerând că pe piata din Romania există un potential foarte mare de dezvoltare.

Huntsman Business Solutions oferă pietei locale produse SPF (Spray Polyurethane Foam) cu celule deschise și cu celule închise, pentru diverse aplicatii mici si mari, cum ar fi acoperisuri, mansarde, pereti interior si exteriori, terase etc.

Spuma expandabilă de ultimă generație HBS (Huntsman Business Solutions), una dintre cele mai performante materiale izolatoare din lume, oferă cel mai înalt nivel de performanță termică si acustică, eficiență energetică şi etanşeitate. Contrar asteptărilor, este un material sănătos si ecologic, nu are miros și nu conține gaze ce pot dăuna stratului de ozon.

“Compania noastră vine cu un concept total diferit pe piața de izolații din Romania, care are ca scop optimizarea eficienței energetice a clădirilor. Noi oferim clientilor nostri, pe lângă un produs de o calitate superioară şi servicii premium, avantajele unui proces ecologic responsabil. Sticlele din plastic PET reciclate sunt utilizate ca și ingredient al materialului nostru izolant ” declară Vlad Bolboceanu, Sales Manager reprezentant Huntsman Business Solutions în România.

Despre Huntsman Corporation

Huntsman Corporation este un producător și comerciant global de produse chimice specializate la nivel mondial, cu venituri în 2019 de aproximativ 7 miliarde de dolari. Produsele Hunstaman chimice se ridică la numărul miilor și sunt vândute în întreaga lume către producători care deservesc o gamă largă și diversă de piețe finale pentru consumatori și industrii. Hunstaman are peste 70 de unități de producție, cercetare și dezvoltar, și operațiuni în aproximativ 30 de țări și peste 9.000 de angajați si colaboratori în cadrul celor patru divizii distincte ale business-ului. Fiecare dintre aceste divizii are o expertiză aprofundată în chimii și tehnologii specifice și poziții de lideri pe piețele pe care le deservesc: divizia de poliuretani, divizia de materiale avansate, divizia de produse performante si divizia de textile.

Pentru mai multe informații despre Huntsman, vă rugăm să vizitați site-ul web al companiei la www.huntsman.com.

Despre Icynene-Lapolla

Icynene-Lapolla este furnizor global și producător de spumă poliuretanică spray pentru izolarea acoperisurilor, mansardelor, halelor industriale etc.

Fondată în 1986, Icynene oferă un portofoliu complet de soluții de spuma poliuretanica pulverizată cu performanță ridicată si soluțiile de izolare cu spuma poliuretanica Icynene-Lapolla sunt distribuite în peste 30 de țări.

Icynene oferă sisteme izolatoare termic cu expandare, cu eficiență ridicată, niveluri scăzute de COV și fără gaze dăunătoare pentru stratul de ozon. Cu ajutorul produselor Icynene, pe suprafața a 3 continente sunt izolate mai bine de 425.000 de obiective: case pentru familii, apartamente, spitale, școli, ferme ecologice etc.

www.icynene.ro