vineri, martie 22, 2024

Aici.gov.ro reduce semnificativ timpul de procesare al cererilor de somaj

București – 26 Octombrie 2020: Aurachain, o platforma low-code pentru crearea de aplicații digitale de automatizare a proceselor operaționale de business, cat si aplicații tip blockchain, a anunțat astăzi un nou set de statistici care demonstrează succesul soluției sale aici.gov.ro pentru Guvernul României.

Platforma aici.gov.ro, dezvoltată exclusiv pe platforma low-code Aurachain și lansată la începutul acestui an.

A fost concepută special pentru a ajuta instituțiile guvernamentale să proceseze rapid și în siguranță volume mari de cereri privind Ajutorul de șomaj.
Aurachain este mândra că, până în prezent, prin intermediul aici.gov.ro a ajutat peste 240.000 de companii, microîntreprinderi, persoane fizice autorizate și persoane ce lucrează in baza unui contract de drepturi de autor, care au fost afectate in urma apariției pandemiei COVID-19 si care s-au înregistrat pe platformă pentru a accesa sprijinul financiar oferit de Guvernul României, acoperind 75% din salariul mediu brut.
Peste 813.000 de cereri au fost înregistrate pe platformă, cel mai mare număr de aplicații fiind înregistrat in data de 4 Mai 2020, 48.685 într-o singură zi.
Procesul digital simplificat a dovedit că instituțiile guvernamentale sunt mult mai receptive la gestionarea numărului mare de aplicații, cu un timp mediu de răspuns de 1,5 zile per aplicație comparativ cu media anterioară de 10 zile.
Soluția aduce o îmbunătățire de 85% în timpul de răspuns prin automatizarea întregului proces de revendicare și aprobare. Ca parte a acestui proces, documentele sunt scanate și semnate electronic printr-un serviciu de semnătura digitala, reducând complet interacțiunea fata in fata intre persoane pentru a elimina șansa de răspândire a virusului COVID-19.
Raportul complet poate fi accesat pe website-ul companiei aurachain.ch – aici.

Despre Aurachain

Aurachain este o platforma low-code unica ce permite dezvoltarea rapida a soluțiilor digitale pentru automatizarea proceselor de business, precum si aplicații tip smart contract, prin generarea de cod automat pentru rețele blockchain.
Misiunea Aurachain este de a transforma mediul Enterprise printr-un model de business inovator, ce conectează procesele operaționale din prezent la viitorul digital.  Aurachain își propune sa îndeplinească aceasta misiune printr-o platforma ce permite utilizatorilor de tip business, fără cunoștințe de dezvoltare software, sa își creeze propriile aplicații, intr-un mod simplu, rapid si cu costuri reduse. In același timp permite companiilor sa beneficieze de avantajele tehnologiei blockchain prin integrarea acesteia cu ușurința in procesele de business de zi cu zi, contribuind astfel la crearea unor ecosisteme de business bazate pe încredere si colaborare.
Platforma Aurachain este detinuta de catre Aurachain AG, o companie elvetiana cu birouri locale in Europa (Elvetia, UK, Romania) si Middle East (Dubai).
Aflați mai multe pe www.aurachain.ch | Contact PR: [email protected]