marți, aprilie 23, 2024

BASF confirmă faza finală a extinderii MDI (diizocianat de metilen difenil) la platforma de producție Verbund din Geismar

  • Capacitatea anuală de producție va crește la 600.000 de tone metrice până la jumătatea deceniului
  • Investiție totală în valoare de 780 milioane dolari pentru faza finală de extindere

 

 București, 21 iulie 2022 – BASF avansează în faza finală a proiectului de extindere a fabricii de diizocianat de metilen difenil (MDI) de la platforma sa de producție Verbund din Geismar, Louisiana. Odată cu această a treia etapă a extinderii, realizate în mai multe faze, BASF va crește capacitatea de producție la 600.000 de tone metrice pe an, până la mijlocul deceniului, și va sprijini creșterea continuă a clienților săi de MDI din America de Nord. Compania a demarat proiectul de extindere în 2018, optând pentru o abordare eșalonată în trei faze de investiții. Investiția în faza finală de extindere, care se va desfășura între 2022 și 2025, se ridică la o valoare de 780 de milioane de dolari.

„Această investiție subliniază angajamentul nostru față de America de Nord și întărește fiabilitatea aprovizionării BASF și competitivitatea lanțurilor valorice ale clienților noștri din regiune”, a declarat Michael Heinz, președinte și director executiv, BASF Corporation. „Fiind una dintre locațiile Verbund ale BASF, Geismar este locația ideală pentru extinderea producției noastre de MDI datorită infrastructurii sale existente, aprovizionării fiabile cu materii prime, forței de muncă calificate și sprijinului puternic al comunității.”

Valorificând tehnologia de ultimă oră, extinderea va prezenta cele mai înalte standarde de siguranță combinate cu digitalizarea avansată a operațiunilor. BASF intră acum în faza finală a extinderii, care urmează să fie finalizată până la sfârșitul anului 2025.

„BASF se angajează să crească și să colaboreze cu clienții de MDI din America de Nord, fie că este vorba despre industria auto, a construcțiilor și a electrocasnicelor, a transportului, a produselor de încălțăminte sau de mobilier”, a declarat Ramkumar Dhruva, președintele diviziei de Monomeri a BASF. „Odată cu integrarea acestei facilități, vom continua să ne sprijinim clienții de MDI din America de Nord, prin creșterea capacității noastre de a le răspunde cerințelor.”

Prima fază a proiectului de extindere, care presupune construirea unei noi unități de sinteză MDI, a fost pusă în funcțiune în octombrie 2020. A doua fază, care a început să funcționeze în 2021, a extins mai multe unități existente în amonte. Odată cu cea de-a treia și ultima fază de extindere, care include mai multe unități noi din amonte și un splitter, capacitatea totală de MDI a complexului Geismar va crește la 600.000 de tone metrice.

 

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor durabil. Combinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Peste 111.000 de angajați din Grupul BASF contribuie la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în șase segmente: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii de suprafață, nutriție și îngrijire și soluții agricole. BASF a generat vânzări de 78,6 miliarde de euro în 2021. Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informații suplimentare la www.basf.com.

Recent
Te-ar putea interesa si