luni, iunie 17, 2024

A treia intalnire transnationala a proiectului EnChance

In perioada 22-23 ianuarie 2020, cele patru organizatii partenere ale proiectului EnChance s-au intalnit la Rethel (Franta) pentru a treia intalnire transnationala.

Obiectivul proiectului este de a dezvolta primul curs de formare online, gratuit si multilingv, de invatare bazata pe antreprenoriat (EBL-Entrepreneurship-Based Learning), pentru profesorii din invatamantul secundar inferior dedicat adultilor.

In EBL, metoda invatarii pe baza de proiecte (PBL-Project-Based Learning) este transformata intr-un singur proiect experiment, in care activitatile urmeaza pasii prin care trece un antreprenor real. Aceasta noua tehnica didactica vizeaza dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale, alaturi de cunostintele si abilitatile specifice aferente fiecarei materii.

De la a doua intalnire a proiectului din martie 2019 la Budapesta (Ungaria), partenerii proiectului au testat prima versiune a cursului de formare online cu profesori din invatamantul secundar pentru adulti din Spania, Franta si Ungaria. In cadrul celei de-a treia intalniri a proiectului, partenerii au evaluat rezultatele testarii si au stabilit imbunatatirile care urmeaza sa fie implementate in cursul de formare online inainte de publicarea finala in septembrie 2020.

Urmatoarea intalnire a proiectului va avea loc la Malaga (Spania) in mai 2020. In cadrul intalnirii de la Malaga, partenerii proiectului vor evalua versiunea finala imbunatatita a cursului de formare online si vor planifica activitatile de diseminare finala a proiectului.

Acest parteneriat trans-sectorial si transfrontalier este o initiativa a Fundatiei Marcelino Champagnat (Spania) in colaborare cu Etablissement Public Local d’Enseignement et de Formation Professionnelle Agricole de RETHEL (Franta), Belvárosi Tanoda Alapítványi Gimnázium (Ungaria) si Media Partners (Romania). Proiectul EnChance este co-finantat de Programul Erasmus + al Uniunii Europene.

Informatii suplimentare se pot obtine la www.enchance.eu

Recent
Te-ar putea interesa si