miercuri, mai 22, 2024

Veracomp distribuie solutiile de securitate WALLIX in Romania

Veracomp, distribuitor consultativ de solutii IT, a semnat recent acordul de distributie pentru intreaga gama de solutii WALLIX. Prin adaugarea solutiilor WALLIX portofoliului sau, Veracomp isi consolideaza portofoliul de solutii pe segmentul securitatii, in special pe zona solutiilor de management si control al accesului utilizatorilor la servere, terminale si alte bunuri din retea in mediile cloud.

WALLIX este unul dintre cei mai importanti producatori europeni pe segmentul solutiilor de management al conturilor cu drepturi speciale (priviledged access management, PAM). Conturile cu acces privilegiat sunt principalele tinte ale atacurilor cibernetice. Hackerii incep prin a incerca sa preia controlul unui cont privilegiat si sa se foloseasca de acesta pentru a patrunde in sistemul informatic pentru obtine si mai multe drepturi si pentru a accesa apoi mai multe functionalitati si dispozitive. Scopul lor este de a accesa informatii sensibile si / sau de a prelua controlul dispozitivelor, aplicatiilor, bazelor de date si asupra sistemului informatic in ansamblu.

Un studiu Forrester indica faptul ca aproximativ 80% din atacurile cibernetice reusesc, la un moment sau altul, sa pirateze un cont privilegiat. Potrivit analistilor Gartner, managementul conturilor privilegiate este prioritatea de top in stabilirea strategiei de securitate cibernetica*.

“Solutiile de securitate si networking au fost si raman nucleul si baza de dezvoltare a portofoliului nostru. Suntem incantati de recentul parteneriat cu WALLIX si avem convingerea ca extinderea strategica a portofoliului de solutii vine in sprijinul retelei noastre de parteneri si, implicit, in avantajul companiilor si organizatilor pe care acestia le deservesc. WALLIX vine deopotriva cu solutii de cea mai inalta calitate, dar si cu un model de distributie compatibile cu standardele pe care VERACOMP le-a promovat dintotdeauna,” declara Mircea Telinoiu, Business Development Manager, Veracomp.

Pawel Rybczyk, Senior Territory Sales Manager CEE & CIS, comenteaza: “Piata solutiilor PAM inregistreaza o etapa de crestere accelerata, de peste doua ori mai mare decat cea a solutiilor de securitate cibernetica, fiind o oportunitate exceptionala de crestere pentru partenerii nostri. Cu expertiza bogata VERACOMP, stim ca ne aliem cu cel mai bun partener pentru a pune solutiile noastre la indemana organizatiilor romanesti.”
WALLIX a avut o dezvoltare remarcabila in ultimii ani, inregistrand o crestere de 53% a veniturilor globale in 2018. Compania a fost recunoscuta, in mod repetat, in FT 1000, un clasament anual intocmit de Financial Times care listeaza companiile europene cu cea mai mare rata de crestere a veniturilor pe o perioada de 3 ani si apreciata ca lider global pe piata de gestionare a accesului privilegiat conform raportului KuppingerCole Report Leadership Compass 2020**.

*Sursa: https://www.gartner.com/smarterwithgartner/gartner-top-10-security-projects-for-2018/
**Sursa: https://www.kuppingercole.com/report/lc80088

Recent
Te-ar putea interesa si