Prima rundă a competiției de business din cadrul proiectului „Studenții de azi, antreprenorii de mâine” s-a finalizat cu succes!

1291
„Studenții de azi, antreprenorii de mâine” s-a finalizat cu succes

Participanții competiției de business din cadrul proiectului „Studenții de azi, antreprenorii de mâine”, proiect finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow au finalizat cu succes prima rundă din platforma de simulare de business EDUardo, cu ajutorul căreia și-au descoperit abilitățile de leadership și management.

În cadrul primei runde a competiției, studenții au fost liderul unei companii care produce dispozitive electronice. Si au gestionat un proces complet de management al întreprinderii, de la producție la vânzări.

În cadrul modulul „Abilități financiare și managementul producției” din platforma de simulare, cei 126 de studenți au putut stabili următoarele elemente: compararea și alegerea proiectelor de dezvoltare; gestionarea alternativelor de finanțare și a planului de lichidități; indicatorii financiari: lichidități, datorii; diversificarea canalelor de vânzare; evenimente speciale aparute în legatură cu canalele de vânzare și managementul materiilor prime.

 

Care este feedback-ul primit din partea participanților?

Platforma de simulare m-a pus în situații practice ale derulării unei afaceri, luând decizii pentru toate departamentele unei organizații. Dar și dezvoltând compania pe perioada a 18 luni. Simulatorul te transpune în rolul unui antreprenor. Te încurajează să analizezi piața, să corelezi evenimentele din trecut cu cele din prezent pentru a crea strategii și pentru a lua deciziile potrivite. Mă bucur că pot aplica în cadrul simulatorului cunoștințele dobândite în cadrul facultății. A fost o experință interesantă și aștept cu nerăbdare cea de-a doua etapă a competiției de business.” – Florin B.

Simulatorul reprezintă o practică extrem de utilă ce se poate implementa cu succes și într-un viitor business. Fiecare etapă trebuie depășită după ce se face o documentare, iar ceea ce diferențiază simulatorul de un business este avertismentul asupra deciziilor greșite, pe care în realitate, de multe ori, nu îl percepem. Este o experiență benefică, mai ales dacă vrei sa îți urmezi visul și să deschizi o afacere.”– Daniel G.

Le mulțumim participanților pentru feedback-ul oferit și îi felicităm pentru rezultatele obținute.

Din cei 126 de studenți care au parcurs prima rundă în cadrul simulatorului de business, vor merge în runda a doua primii 51 de studenți cu rezultatele financiare cele mai mari.

Runda a doua se desfășoară în perioada 16-22 noiembrie, iar modulul din platforma de simulare care va fi parcurs este „Managementul crizelor și al schimbărilor”, în cadrul căruia participanții vor identifica și vor gestiona situații de criză.

Mai multe detalii puteți găsi accesând https://www.ever2.ro/ sau pe pagina de facebook EVER2.

„Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.”