miercuri, mai 22, 2024

O poveste de viaţă emoţionantă. Din orfelinat, în slujba comunităţii

poveste de viaţă emoţionantăTânărul Mihai Căldăraru, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului România, din cadrul Asociaţiei Europene a Drepturilor Omului şi Protecţiei Sociale (DGASPCR – AEDOPS) a primit, zilele trecute, diploma de recunoştinţă pentru activitatea filantropică desfăşurată în mai multe oraşe ale ţării, printre care şi Constanţa. 

 
Diploma i-a fost înmânată lui Mihai Căldăraru de către IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.
Povestea de viaţă a acestuia este extrem de impresionantă, susţin reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului. Astfel, la vârsta de numai trei luni, el a fost abandonat de părinţi şi a ajuns într-un orfelinat, unde a avut o viaţă foarte dificilă, fiind deseori supus unor rele tratamente, care i-au deteriorat permanent starea de sănătate. Cu toate acestea, tânărul a reuşit, întotdeauna, să facă faţă provocărilor din viaţa sa şi a mers mai departe. 
Aşa se face că el a urmat cursurile unei Şcoli de Arte şi Meserii, după care a urmat Şcoala Populară de Artă şi un curs de inspector de resurse umane. Abia după ce a plecat din orfelinat, a înţeles „din interior” drama copiilor instituţionalizaţi, aşa că şi-a dedicat viaţa ajutorării acestora. 
Tocmai de aceea, a decis să urmeze cursurile de Jurnalism ale Universităţii „Hyperion”, după care a înfiinţat două publicaţii şi o asociaţie, cu ajutorul cărora a desfăşurat o serie de proiecte dedicate,  printre care amintim tabere la mare şi la munte pentru copii defavorizaţi, campaniile naţionale „Sărăcia Distruge Omenia”, „Rechizite pentru viitorul tău” etc.
O parte dintre aceste proiecte au fost desfăşurate şi în parteneriat cu Asociaţia Europeană a Drepturilor Omului şi Protecţiei Sociale, un ONG care l-a „adoptat” pe Mihai şi l-a numit, în acest an, director general pentru România. Pentru toate acestea, Arhiepiscopia Tomisului şi IPS Teodosie i-au oferit lui Mihai Căldăraru diploma de recunoaştere a activităţii filantropice, depuse în slujba aproapelui aflat la nevoie. 
Recent
Te-ar putea interesa si