luni, aprilie 22, 2024

RASCI, partener local al primei conferințe internaționale Nicholas Hall din România, dedicată în exclusivitate industriei de îngrijire personală

Asociația Română a Producătorilor de medicamente fără prescripție, suplimente alimentare și dispozitivele medicale (RASCI), este partenerul local al primei conferințe internaționale organizate de Grupul Nicholas Hall în România. Intitulată „Self-Care in Romania: Pharma or FMCG Business?” (Îngrijirea personală în România: Farma sau FMCG?), conferința își propune să exploreze atât specificul și provocările pieței românești de ȋngrijire personală, cât și modul în care acest segment este reprezentat în regiunea balcanică, comparativ cu piața globală.

Conferința are loc vineri, 20 septembrie, la Hotel Marriott. Agenda evenimentului poate fi consultată aici: https://nicholashall.com/event/romania.

Prin intermediul participării internaționale, evenimentul urmărește să ofere o viziune de ansamblu și o perspectivă integrată asupra industriei vizate, dar să și asigure un cadru deschis, care să încurajeze cele mai eficiente soluții pentru provocările actuale din industria de îngrijire personală. Astfel, printre temele abordate în cadrul evenimentului se numără evoluția segmentului de îngrijire personală, promovarea produselor de îngrijire personală între creativitate și conformitate, creșterea gradului de informare și responsabilizare la nivelul consumatorilor români prin abordarea educaționala multichannel, comerțul online în industria farmaceutică și multe altele.

„În ciuda evoluției rapide a segmentului de piață reprezentat, există în continuare o serie de provocări pentru companiile care activează în acest domeniu în România. Scopul RASCI este acela de a propune soluții care să contribuie la depășirea acestor obstacole, fie că ne referim la propuneri legislative noi sau la optimizarea celor deja existente, la îmbunătățirea accesului la informații corecte pentru utilizatorii categoriilor de produse ce se eliberează fără prescripție medicală sau la creșterea nivelului de educație pentru sănătate în rândul consumatorilor români. Ne bucurăm să putem contribui la un astfel de dialog în industria pe care o reprezentăm și să putem susține învățarea colaborativă prin intermediul unui parteneriat valoros, cum este cel cu Grupul Nicholas Hall”, a declarat Diana Mereu, Director Executiv RASCI.

Fondat în 1978, Grupul Nicholas Hall se bucură de o expertiză vastă în industria de îngrijire personală, precum și de o rețea extinsă de parteneri, alături de care furnizează servicii de cercetare de piață și analize aprofundate, intelligence și consiliere strategică, precum și evenimente specializate la nivel global.

„Pentru a ne asigura de succesul unui astfel de eveniment pe plan local, colaborăm cu parteneri ale căror experiență și know-how să aducă o contribuție valoroasă la nivel de conținut, dar și de abordare. În cazul acestei conferințe, prima de acest gen desfășurată în România, era firesc să ne adresăm RASCI, asociația reprezentativă pentru segmentul de îngrijire personală din România,” a declarat Nicholas Hall, Președinte Executiv al Grupului Nicholas Hall.

RASCI susține administrarea responsabilă și avizată de medicamente fără prescripție medicală, suplimente alimentare și dispozitive medicală pentru îngrijire personală, prin informarea corectă și educarea consumatorilor români.

Despre RASCI

RASCI (Asociația Română a Producătorilor de medicamente fără prescripție, suplimente alimentare și dispozitive medicale), www.rasci.ro, reunește producători, importatori și distribuitori de medicamente fără prescripție medicală (OTC), suplimente alimentare și dispozitive medicale pentru îngrijire personală, activi pe piața din România: Bayer Consumer Health, GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, Johnson & Johnson, Sanofi, Reckitt Benckiser, Pfizer, Fildas, Antibiotice, Berlin-Chemie, WÖRWAG Pharma, Aboca, Perrigo, Ipsen, Alvogen și Angelini.

Asociația urmărește în toate acțiunile sale informarea, educarea și responsabilizarea consumatorilor și pacienților români, implicit prin campania educațională inițiată și derulată de asociație „Despre sănătate, cu responsabilitate”, http://aleginformat.ro/. Prin activitatea sa curentă, asociația încurajează cele mai ridicate standarde de etică în afaceri și susține transformarea într-un mediu concurențial echitabil, începând chiar cu membrii săi care au aderat la Codul Etic al asociației. Scopul principal al RASCI este să asigure claritatea și obiectivitatea informației atât la nivelul populației, principalul beneficiar al produselor reprezentate, cât și la nivelul profesioniștilor din domeniul sănătății, cei care zilnic dau sfaturi și indicații de utilizare ale acestora.

RASCI este afiliată la AESGP (Association of the European Self-Medication Industry), www.aesgp.eu, organizație europeană non-profit care este vocea sectorului de îngrijire personală în Europa și care reunește mai mult de 2.000 de companii și asociații profesionale.

Recent
Te-ar putea interesa si