duminică, iunie 23, 2024

Cel mai extravagant şi controversat show de modă marca George Hojbotă: “Mea Culpa”, pe scenele din Iaşi, Cluj şi Arad.

Adami dezgoliţi, îmbrăţişaţi de şerpi regali, Eve purtând semnele păcatului, balerine delicate cu măşti senzaţionale, personaje asemeni îngerilor decăzuţi, pământeni, înfometaţi de experienţe-limită… spun povestea unei căutări frenetice, te lasă cu respiraţia tăiată…

Invitat special la trei dintre cele mai mari evenimente de modă din România, George Hojbotă aduce în faţa publicului povestea unui spectacol atins de imaginarul decadent, extrem de vizual, spectaculos şi care îşi propune să fascineze. Un show în trei acte ca o călătorie cu o varietate de trăiri în lumile societăţii contemporane, ca o căutare a diferitului împletită cu imaginea glamour de tip hollywoodian menită să fascineze.

Povestea este despre un personaj care alege să se piardă în mondenităţi ca într-un infern plăcut, unde se poate contempla varietatea lumii în splendida ei decădere. Un personaj care trăieşte periculos, explorează limitele realităţii, îşi caută mântuirea prin exces, potolindu-şi astfel foamea de experinţe-limită la care însăşi societatea actuală îl invită.

Personaje extravagante, contururi structurate, jocuri de volume şi suprapuneri surprinse în tandemuri retro-futurist sau arhitectural-poetic, mix eclectic de linii si forme, negru atemporal, explorat într-o libertate de suprafeţe şi tonuri alcătuiesc registrul vestimentar al colecţiei. Siluete ultrafeminine, masculine, dar şi corpuri androgine poartă hainele nu ca pe obiecte vestimentare, ci ca pe un mănunchi de semnificaţii.

Întreaga paletă cromatică se află sub semnul negrului suveran, adânc, mat, lucios, transparent sau preţios, însoţit de accente sublime de roşu, bordo şi gri metalic. Dialogul stilistic se poarta între mantouri cu umeri impozanţi, volane supradimensionate, rochii cu decolteu generos la spate ce dezvăluie silueta cu mişcări de felină, piese vestimentare ce poartă semnătura hand-made, centuri late menite să accentueze talia, cizme înalte, mănuşi lungi şi măşti senzaţionale ce potenţează privirea şi expresia buzelor. O combinaţie de senzualitate şi lux fastuos, angelitate coruptă, rafinament estetic, o desfăşurare în sprijinul a tot ce este unic, ingenios şi la cotele cele mai înalte ale excentricului.

Iaşi – Kasta Morreli Fashion Week, Cluj – City Fashion Week, Arad – Arad Fashion Days: trei oraşe, trei evenimente, trei podiumuri care susţin moda românească şi un show marca George Hojbotă care susţine creaţia sub semnul libertăţii de alegere, de exprimare, un show împotriva îndoctrinării, un spectacol pentru oricine care, „ca şi mine, pe drumul său înainte păşeşte pe spini şi pe petale de trandafiri”.

accesorii: Mădălina Cristina Dragulin

încăltăminte : Adrian Neacsa -Leather Disctrict , Essenza Shoes

Recent
Te-ar putea interesa si