luni, martie 18, 2024

„COBAlt și Tehnologia Asistivă destinată copiilor cu dificultăți de învățare”

În data de 20 Mai 2020, Institutul Bucovina a organizat webinarul „COBAlt și Tehnologia Asistivă destinată copiilor cu dificultăți de învățare”, eveniment online de multiplicare desfășurat prin intermediul platformei Zoom.

Webinarul „COBalt și Tehnologia Asistivă destinată copiilor cu dificultăți de învățare” a fost organizat de către Institutul Bucovina prin intermediul platformei ZOOM cu sprijinul specialiștilor de la nivelul județului Suceava, dintre care îi amintim: Maria Pavelescu (Director CJRAE), Maria Adriana Nichitean (Profesor Consilier Școlar CJRAE), Sofica Robu (Profesor Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc), Gabriela Juverdeanu (Profesor Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc), Carmen Mahalu (Proesor Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava), Marcel Colibaba (Director Școala Gimnazială „Gheorghe Popadiuc” Rădăuți), Ionel Dumistrăcel (Inspector Județean pentru Învățământul Special). Evenimentul a avut drept scop diseminarea Proiectului Erasmus+ COBAlt – ”Cognitive Optimization by Assistive Learning Tool”, dar și informarea participanților cu privire la Tehnologia Asistivă destinată copiilor cu dificultăți de învățare. În cadrul proiectului COBAlt colaborează 5 parteneri din 4 țări de la nivel european: GIP-FCIP the academy of Normandy – Franța, Star Nav ACCESSMAN – Franța, Institutul Bucovina – Romania, OU Keerub – Estonia și Devon Mind Association – Marea Britanie.

COBAlt sau Cognitive Optimization By Assistive Learning Tool este un proiect finanțat prin programul Erasmus+, care se desfășoară între 1.09.2017 și 31.08.2020 și care își propune să sprijine elevii cu dizabilități, implicit pe cei cu dificultăți de învățare, prin dezvoltarea unui instrument digital asistiv, care să faciliteze accesul la mediul de învățare. Ideea principală a acestui proiect este de a  introduce o nouă abordare privind învățarea prin promovarea unui instrument flexibil care va fi utilizat în mediul educațional și nu numai, pentru a facilita dobândirea de cunoștințe necesare pentru a promova examenele teoretice și a se certifica din punct de vedere profesional. Proiectul a oferit, pe lângă acest instrument digital, programe de instruire pentru îndrumători/ profesori.

Webinarul „COBAlt și Tehnologia Asistivă destinată copiilor cu dificultăți de învățare” s-a desfășurat pe durata a mai bine de două ore, fiind abordate teme de interes referitoare la tehnologia de sprijin destinată copiilor cu dificultăți de învățare, precum: Specificul activității instructiv-educative cu elevii cu dificultăți de învățare, Accesul copiilor cu dificultăți de învățare la tehnologia asistivă, Pregătirea cadrelor didactice în utilizarea aplicațiilor digitale. La sfârșit, în timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri au fost clarificate astepectele de interes pentru participanți.

Evenimentul s-au bucurat de participarea a peste 53 de persoane prin intermediul platformei ZOOM, fiind transmis live și pe pagina de Facebook a proiectului https://www.facebook.com/cobalte  (unde este disponibilă înregistrarea acestuia), având un impacte de peste 1.200 de persoane și 190 de interacțiuni.

Mai multe informații despre COBAlt puteți afla, accesând pagina web a proiectului www.cobalteu.com, dar și pagina de Facebook https://www.facebook.com/cobalteu/.

Recent
Te-ar putea interesa si