luni, aprilie 22, 2024

Actiunea 4.1.1-POC Masura 3 Proiect de ghid in consultare publica

Fonduri Europene de 358 milioane Euro pentru firmele mici si mijlocii care aplica la Actiunea 4.1.1-POC Masura 3.

Noul proiect de ghid Actiunea 4.1.1-POC (noua Masura 3) este in lansat de catre Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) pentru consultare publica pe data de 22 martie 2022.

Cea mai noua dintre modificarile la noul proiect de ghid se refera la excluderea de la finantare a antreprenoriilor care au achizitionat societati cu declin mare a cifrei de afaceri pentru a se inscrie la Actunea 4.1.1-POC – granturi de investitii.

Astfel, s-a impus o conditie de eligibilitate pentru aplicanti: Aceea de a nu-si fi modificat actionaratul in totalitate incepand din data de 10 Septembrie 2021.

Criteriile modificate pentru Departajarea la punctaje egale Actiunea 4.1.1-POC Masura 3

Observam ca in noul proiect de ghid Actiunea 4.1.1-POC (noua Masura 3) s-a renuntat la scaderea cifrei de afaceri drept crieriu de departajare. Scaderea cifrei de afaceri a ramas in continuare in grila de punctaj.

In prima etapa de evaluare tehnica-financiara a proiectului, proiectele ce au parcurs cursul automat vor fi inaintate spre evaluare tinadu-se cont de ierarhizarea realizata de catre platforma IMMRECOVER. Departajarea se va face prin aplicarea criteriilor de la punctele a, c, e din grila de evaluare. Dar si ulterior aplicarii criteriilor de departajare suplimentare pentru proiectele cu punctaje egale, respectiv:

  1. Productivitatea muncii in anul 2019 – cifra de afaceri impartita la numarul mediu de angajati;
  2. Procentul de utilaje tehnologice din valoarea totala a grantului;
  3. Locuri de munca create in anul 3 de sustenabilitate;
  4. Data si ora depunerii proiectului.

Etapa de selectare a proiectelor

Proiectele vor fi evaluate si catalogate in mod automat depinzand de declaratiile pe care le da solicitantul proiectului. Dar si in functie de informatiile financiare pe care platforma IMM RECOVER le extrage din sistemul ANAF pana la un punctaj de maximum 55 puncte ce nu include punctajul aferent criteriilor b) si d) din grila de evaluare. Dar si ulterior aplicarii criteriilor de departajare suplimentare pentru proiectele cu punctaje egale pana la atingerea limitei maxime de 358 milioane de euro, cu posibilitatea utilizarii mecanismului de supracontractare.

Criteriile de departajare sunt enumerate mai jos:

  1. Productivitatea muncii in anul 2019 – cifra de afaceri impartita la numarul mediu de angajati;
  2. Procentul de utilaje tehnologice din valoarea grantului;
  3. Locuri de munca nou create in anul 3 de sustenabilitate;
  4. Data si ora depunerii proiectului.

 

Descarca Ghidul 4.1.1 „Investitii in activitati productive”

Publica comunicat de presa anunt Actiunea 4.1.1-POC Masura 3

 

Recent
Te-ar putea interesa si