joi, iunie 13, 2024

Ochelari de gaming care neutralizeaza lumina albastra

Atunci cand petreci foarte multe ore in fata calculatorului este recomandat sa porti o pereche de ochelari de protectie pentru calculator, capabili sa respinga lumina albastra emisa de orice tip de ecran, in caz contrar pot aparea o multime probleme de sanatate ale ochilor.

Afectiunile cauzate de lumina albastra

Lumina albastra este cea mai daunatoare lumina din spectru, acesta afecteaza direct muschiul ocular si face ca acesta sa se incordeze. Acesta incordare se simte chiar si pe termen scurt, dupa cateva ore de expunere, prin acea oboseala oculara acuta, incetosare a privirii sau slaba focalizare.

Pe termen lung probleme oculare pot fi mult mai grave, putand fi corectate doar prin intermediul ochelarilor cu lentile cu dioptric. Aceste afectiuni se intalnesc la persoanelor care petrec in medie 6-8 ore zilnic in fata monitorului, fara protectie, cu precadere in lumea gaming-ului, acolo unde expunerea la lumina albastra depaseste chiar si 8 ore pe zi.

Ochelarii de gaming care aduc cele mai mari beneficii

In Romania, acum aproximativ 3-4 ani de zile si-a facut aparitia brandul Gunnar, un brand total necunoscut la noi, insa un brand cu o notorietate foarte mare in SUA, acolo unde este lider de piata pe segmentul ochelarilor de protectie pentru calculator si a ochelarilor de gaming.

Un prim beneficiu pe care il intalnim la modelele de ochelari de gaming marca Gunnar este dat de lentila. Acestia sunt dotati cu lentila Ambra, o lentila capabila sa respinga pana la 65% din lumina albastra emisa de monitor, care are o tenta destul de accentuata de galben, dar care ajuta pentru un contrast mult mai puternic.

Rama ochelarilor este si ea foarte interesanta. Majoritatea modelelor de ochelari de gaming au o rama realizata otel inoxidabil, foarte usor si flexibil, care se pliaza perfect pe forma fetei. Aceasta rama permite purtarea castilor audio pe urechi, fara a crea vreun disconfort.

Ochelarii de gaming de la Gunnar sunt foarte usori, media de greutate este de aproximativ 30 grame, ea fluctueaza usor in functie de rama si dimensiuni.

Recent
Te-ar putea interesa si