marți, aprilie 23, 2024

OPEN TEST ROMANIA PROJECT

OPEN TEST ROMANIA PROJECT

In perioada 20 noiembrie 2019 – 31 iulie 2021 se desfasoara proiectul “OPEN-TEST: una nuova strategia per migliorare e favorie l’accesso al test HIV ed HCV in Romania” – grant Ref. OPM/2018/01274, partener principal ANLAIDS Sezione Lombarda, Milano, Italia si parteneri pentru Romania: Institutul de Virusologie „St. S. Nicolau”, Bucuresti si Centrul Profilaxia SRL – CEPRO, Timisoara. Proiectul este realizat cu fonduri Otto per Mille de la Waldensian Church.

Obiectivul central al proiectului OPEN-TEST este reprezentat de organizarea unei campanii de testare si informare pentru infectiile cu virus hepatitic C (VHC) si virusul imunodeficientei umane dobandite (HIV/SIDA) in randul tinerilor si al populatiei aflate la risc din Europa.

Proiectul are o abordare strategică pentru dezvoltarea și implementarea unor intervenții rapide si eficiente de testare a infectiilor HIV si VHC și asigurarea accesului egal al tuturor cetățenilor la serviciile de testare și consiliere HIV/VHC. In Romania campaniile de testare si consiliere se vor realiza in Bucuresti si Timisoara. OPEN-TEST va realiza si o campanie de informare, prin producerea de materiale publicitare, pliante, videoclipuri scurte, care sa capteze atenția grupurilor țintă și care vor fi expuse pe retele sociale si in alte medii de informare, in special in mediul online. Proiectul va evalua si impactul asupra grupurilor țintă, distribuind chestionare cu intrebari specifice, considerate cel mai eficient instrument pentru evaluarea științifică pe termen lung. Acest aspect lipsește, de obicei, în numeroase campanii de informare sprijinite de instituții publice și private.

In final, proiectul urmareste crearea de retele europene de testare ce vor desfasura si in viitor campanii inovative de prevenire a raspandirii infectiilor virale la tineri, luand in consideratie diferentele culturale, economice si politice dintre tarile participante.

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:

Institutul de Virusologie “St. S. Nicolau”  

285, sos Mihai Bravu 030304

Bucharest Romania

tel/fax: +40213242590

Centrul Profilaxia Timisoara

7,  Str. Drubeta 300770

Timisoara, Romania,

tel/fax +40256490123

OPEN TEST ROMANIA PROJECT

    Recent
    Te-ar putea interesa si