marți, iunie 18, 2024

Schneider Electric creează o platformă de educație profesională pentru a aborda deficitul de talente în centrele de date

  • Schneider Electric University ajută profesioniștii din centrele de date să-și îmbunătățească abilitățile, oferind îndrumări gratuite cu privire la cele mai recente inițiative în materie de tehnologie, sustenabilitate și eficiență energetică
  • Cunoscută anterior ca APC™ Data Center University, platforma acreditată CPD a evoluat pentru a oferi peste un milion de cursuri pentru peste 650.000 de utilizatori la nivel global
  • Disponibilă în 14 limbi diferite, Schneider Electric University oferă educație accesibilă, independentă de furnizor,

 

Rueil-Malmaison (Franța), 15 iulie 2022Schneider Electric™, liderul în transformarea digitală a managementului și automatizării energiei, a anunțat o serie de actualizări ale platformei sale de educație digitală, independentă de furnizor și acreditată de CPD, Schneider Electric University. Disponibilă în 14 limbi și accesibilă la nivel global, gratuit online, platforma dedicată de dezvoltare profesională abordează în mod direct deficitul de competențe din sectorul centrelor de date, ajutând părțile interesate din industrie să își perfecționeze competențele și să rămână la curent cu cele mai recente inițiative legate de tehnologie, sustenabilitate și eficiență energetică care afectează sectorul.

Până în prezent, Schneider Electric University a oferit peste un milion de cursuri pentru peste 650.000 de utilizatori ai centrelor de date, cu peste 180 de țări reprezentate în baza sa globală de utilizatori. Noile actualizări ale calificării Data Center Certified Associate (DCCA) a Schneider Electric University includ noțiuni fundamentale despre energie, răcire, rack-uri și securitate și sfaturi cu privire la modul de optimizare a designului centrelor de date pentru a stimula reziliența, eficiența energetică și sustenabilitatea. Cele mai noi cursuri, de exemplu, includ Optimizarea layout-urilor de răcire pentru centrul de date; Strategii fundamentale de cablare în centrul de date; Examinarea metodelor de protecție împotriva incendiilor în centrul de date; și Fundamentele răcirii II – Umiditatea în centrul de date.

Cercetările din Uptime Institute Annual Data Center Survey 2021 estimează că nevoia de personal calificat va crește la nivel global la aproape 2,3 milioane în 2025. În plus, 32% dintre respondenți au raportat dificultăți în păstrarea angajaților, 47% având dificultăți în a găsi candidați calificați pentru locurile de muncă neocupate. Atragerea și păstrarea talentelor în industrie, care este nucleul economiei digitale, atinge acum un nivel critic.

Încurajând oamenii să-și îmbunătățească abilitățile și să-și continue dezvoltarea profesională gratuit, Schneider Electric University abordează în mod direct deficitul de competențe din industria centrelor de date și deficitul de talente, ajutând companiile să atragă, să recalifice atât talentele noi, cât și pe cele existente și oferind acces la educație tehnică specializată, pretutindeni.

„În ultimii câțiva ani, cerințele privind capacitatea centrelor de date au crescut exponențial, atingând noi niveluri record, pe măsură ce digitizarea și adoptarea cloudului se accelerează. Penuria de competențe din sector, totuși, rămâne o provocare semnificativă și are implicații potențiale pentru alte industrii conexe”, a declarat Pankaj Sharma, EVP Secure Power Division. „Oferind îndrumări cu privire la cele mai recente inițiative de tehnologie și sustenabilitate, credem că Schneider Electric University permite accesul la o resursă neprețuită pentru a ajuta la reducerea decalajului de competențe prin dezvoltarea ecosistemelor de business, recalificarea forței de muncă și formarea următoarei generații de profesioniști pentru a construi centrele de date ale viitorului.”

Ca „Schneider Electric University”, platforma a crescut pentru a oferi peste 200 de cursuri în ceea ce privește centrele de date, eficiența energetică și sustenabilitatea, prin intermediul a două colegii dedicate, Professional Energy Manager (PEM) și calificarea DCCA. Toate cursurile sunt disponibile sub forma unor module de o oră, ce pot fi parcurse în ritm propriu, în 14 limbi diferite, oferind acces gratuit la educația necesară în domeniul energiei, pretutindeni. Mai mult, universitatea este recunoscută de 25 de organisme CPD diferite din industrie, inclusiv BICSI, Electrical Contractors Association (ECA), Engineers Ireland și Renewable Energy & Energy Efficiency Partnership (REEEP).

Pentru mai multe informații despre Schneider Electric University – accesați website-ul.

 

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem că accesul la electricitate și la tehnologie, prin intermediul unor soluții inteligente, este un drept fundamental al omului.

 

Furnizăm soluții digitale în domeniul energiei și al automatizării, în scopul asigurării eficienței și sustenabilității. Îmbinăm cele mai bune tehnologii de automatizări, software și servicii integrate pe zona energetică în timp real, pentru locuințe, clădiri, centre de date, infrastructură și în diferite industrii.

 

Ne-am luat angajamentul să descoperim posibilitățile infinite ale unei comunități deschise, globale, inovatoare, care ne împărtășește țelul și valorile.

 

www.se.com/ro

 

 

 

Recent
Te-ar putea interesa si