miercuri, octombrie 4, 2023

Unde si cum publicam comunicat de presa anunt incepere finalizare proiect granturi capital de lucru Masura 2 Masura 3

Beneficiarii granturilor pentru capital de lucru Masura 2 sau Masura 3 sunt obligati sa faca cel putin un comunicat de presa anunt incepere finalizare proiect granturi in pasul procedurii de implementare. 2. Aspect stabilit prin OUG nr. 130/2020, in conformitate cu articolul 6.12. procedura de implementare a masurii „Subventii pentru capitalul de lucru acordate IMM-urilor”. Cerinta se aplica doar pentru proiecte de grant de peste 10.000 EUR.

Anuntul /comunicatul de presa privind inceperea si finalizarea proiectului a fost emis in conformitate cu Manualul de identitate vizuala pentru instrumente structurale 2014-2020 in Romania.

Modelul poate fi utilizat si in cadrul Masurii 3 – Granturi pentru investitii cu modificari ale denumirii masurii. Pasul 3 stabileste si cheltuielile relevante pana la 3.000 lei (inclusiv TVA) pentru aceste anunturi comunicate de presa incepere finalizare proiecte.

Descarca model comunicat de presa anunt masura 2 masura 3.

Regulile de baza pentru crearea anunturilor / comunicatelor de presa granturi:

La inceputul si la sfarsitul proiectului sustinut de instrumentele structurale, anunturile sau comunicatele de presa privind inceperea/sfarsitul implementarii proiectului sunt publicate pe site-urile specializate in publicare de comunicate de presa anunturi granturi.
Informatiile si graficele necesare pentru comunicatul de presa sunt:
1. setul obligatoriu de simboluri grafice format din emblema UE, sigla Guvernului Romaniei si sigla instrumentelor structurale romanesti, realizate in conformitate cu regulile sectiunii Logouri si amplasarea acesteia;
2. data in dreapta sus;
3. titlu, sus, mijloc;

In textul anuntului sau al comunicatului de presa se introduc:

4. numele beneficiarului proiectului;
5. care este scopul/obiectivul general al proiectului;
6. care este rezultatul asteptat/final dupa implementarea proiectului;
7. costul total al proiectului, asa cum este mentionat in contract/decizia de finantare, cum ar fi valoarea cofinantarii UE;
8. data inceperii si data incheierii proiectului;
9. cod MySMIS / cod proiect;
10. teza „Proiect cofinantat de Fond… printr-un program operational…”;
11. datele de contact ale beneficiarului ca persoana juridica in partea de jos a documentului (site web, e-mail, telefon, fax, adresa etc., daca este cazul).

Cand va fi publicat comunicat de presa anunt incepere finalizare proiect granturi prin Masura 2 sau Masura 3?

Primul anunt comunicat de presa obligatoriu de incepere a proiectului cu grant de peste 10.000 € va fi publicat dupa semnarea acordului de finantare intre beneficiar si Agentia IMM-urilor. In momentul in care beneficiarul semneaza contractul de finantare, acesta trebuie sa astepte ca agentia sa il semneze. Ulterior sa primeasca banii pentru care poate plati comunicatul.

Publica Comunicat de presa anunt incepere proiect pe ecomunicat.ro

Cand va fi publicat comunicatul / anuntul de finalizare/eliberare a proiectului?

Al doilea anunt comunicat de presa obligatoriu de finalizare a proiectului nu trebuie sa aiba o anumita data de publicare. In practica, companiile (insotite de consultanti) publica acest lucru pe website-uri specializate de comunicate de presa anunturi finalizare proiect cu cateva zile inainte de a incarca facturile si alte documente de plata. Dar si ianinte de a depune un raport de progres pentru plata declaratiei de plata.

In practica, si alte companii publica acest comunicat anunt dupa depunerea raportului. Iar pentru a plati pentru aceasta din grant, costurile in sine si factura trebuie facute din grantul primit pana la depunerea unui raport de progres.

Dupa transmiterea raportului intermediar, costurile pot fi suportate cu anuntul/comunicatul de presa de incheiere a proiectului si acest anunt poate fi publicat, dar din resursele proprii ale beneficiarului, care nu pot fi suportate prin grant.

Daca a trecut mult timp de la finalizarea proiectului, beneficiarii pot publica pe propria cheltuiala anuntul/comunicatul de presa pentru a-si indeplini obligatia de publicare.

Publica Comunicat de presa anunt finalizare proiect pe ecomunicat.ro

Publicarea unui comunicat de presa este o cheltuiala eligibila?

Costul acestor comunicate de presa este poate fi acoperit prin asistenta nerambursabila. Aceasta poate fi eligibila pentru pana la 3.000 unitati/buc (asistenta maxima nerambursabila inclusiv TVA).

In cazul in care antreprenorul doreste sa ramburseze costurile anunturilor/comunicatelor de presa, trebuie sa le achite (pe pagina de presa/publicare) din contul de grant. Plata se face dupa ce firma primeste banii din Masura 2 sau Masura 3.

Comunicatele de presa sunt tratate ca orice alta problema corespunzatoare a proiectului, cu documente justificative (factura / ordin de plata / emiterea contului).

Incarca aici comunicat de presa anunt incepere finalizare proiect granturi pentru publicare imediata.

 

 

Recent
Te-ar putea interesa si